Spoločnosť predstavila niekoľko nových funkcií.

Platformy Android a iOS majú viaceré rozdiely, ktoré vytvárajú komunikačnú bariéru. Ide napríklad aj o chatovanie medzi používateľmi, ktorí využívajú tieto dve platformy. 

Pre majiteľov Android smartfónov bolo doteraz pomerne frustrujúce, keď sa im v Správach Google emotikony z iMessage nezobrazovali správne. Teraz sa oprava tohto problému konečne dostáva na zariadenia s Androidom. Je potrebné poznamenať, že na začiatku musia byť tieto zariadenia nastavené na angličtinu, pričom ďalšie jazyky túto podporu získajú neskôr.

Vďaka novej funkcii dostanú používatelia systému Android už konečne emotikony aj z iOS zariadení, hoci nemusia presne zodpovedať tomu, čo bolo odoslané. Vždy lepšie, ako keď sa namiesto emotikonov doteraz zobrazoval iba obyčajný text. 

Aplikácia Správy umožňuje posielať četové RCS správyZdroj: Google
Aplikácia Správy umožňuje posielať četové RCS správy. Zdroj: Google

Nejde pritom o jedinú funkciu, ktorá uľahčí komunikáciu medzi zariadeniami. Pri tejto príležitosti spoločnosť Google poukázala na problém RCS správ v systéme iOS, pretože multimediálny obsah môže byť pri zdieľaní s Apple zariadeniami rozmazaný.

Tento problém však opravuje aj nová integrácia Fotiek Google do Správ, takže multimediálny obsah je možné zdieľať pomocou odkazov, čím sa zabezpečí ich vysoká kvalita. Na plnú integráciu Fotiek si však budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Google okrem toho spustil v rámci Správ aj ďalšie funkcie, ktoré pomôžu s organizovaním prichádzajúcej pošty. Správy tak budú triedené do viacerých kategórií. A ak napríklad zabudnete odpovedať na niektorú správu, tak dostanete o tom upozornenie. 

Okrem toho Google pripravil aj upozornenia na narodeniny kontaktov, pri ktorých máte uložený dátum narodenia. Google dokonca prezradil, že videá z YouTube sa teraz budú po ich zdieľaní zobrazovať priamo v konverzáciách. 

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.