Možno si počas sledovania tohto extra krátkeho filmu stihnete vypiť aj kávu. Ak nie, tak vám ešte viac odporúčame „backstage“ video, kde sa dozviete, aké techniky sú pri natáčaní telefónom používané.

V poslednej dobe sa spoločnosti Apple zaľúbilo natáčať krátke filmy a dokumenty, ktoré demonštrujú možnosti nových iPhone zariadení zo série 12. Rovnako je to aj v tomto prípade – francúzska odnož americkej spoločnosti vytvorila krátky film s názvom „Maliar“, ktorý spadá do série „Shot On iPhone“, ktorú už určite dobre poznáte.

Film

Celý film trvá iba 67 sekúnd (keby trval 60 sekúnd, tak Nicolas Cage by mohol mať námietky 🙂), pričom zachytáva obyčajného „bytového“ maliara, ktorý prichádza ku zákazníkovi vykonať obajednávku, no už onedlho zistí, že sa stal obeťou zvláštneho nedorozumenia.

Kto ten film natočil? Jasné, musí to byť známa osobnosť. Tentokrát je to parížsky filmár, J. B. Braud, ktorý je známy aj skrz iného krátkeho filmu „In the Still Night“. Tento film sa objavil aj na niekoľkých filmových festivaloch po celom svete.

Backstage

Vo filme pre Apple hrajú: Franc Bruneau, Mathilde Warnier a Amalia Vairelli. Dodajme, že francúzka odnož Apple uviedla, že Braud bude aj dočasným lektorom online workshopov „Today at Apple“, na ktorých bude s fanúšikmi a začínajúcimi filmármi rozoberať vznik filmu, pričom sa dozvedia aj to, ako sa vysporiadal s množstvom obmedzení počas natáčania iba na telefón.

Zdroj: Apple/ iPhonephoto

Prečítajte si aj:

iPhone 12 Pro vs. iPhone 11 Pro: Všetko, čo potrebujete vedieť + fototest

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE