Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenská spoločnosť Sprinx Systems, a.s. získala štatút oficiálneho zastúpenia spoločností PGI, vlastnenej spoločnosťou NVIDIA, a Intel Corporation. Rozšírenie pôsobnosti divízie Sprinx HPC v dodávaní nástrojov Intel a PGI je vyústením rastúceho predaja týchto riešení na Slovensku.

Sprinx Systems, a.s. vyvíja webové riešenia, poskytuje služby v oblasti hostingu a správy aplikácií a je významným dodávateľom produktov HPC (High Performance Computing). Medziročný nárast ich predaja sa podľa slov Petra Pexu, HPC konzultanta, aktuálne pohybuje okolo 30%. „Sme veľmi radi, že získavame oficiálne odporúčanie priamo od spoločnosti Intel pre poskytovanie našich profesionálnych služieb súčasným a samozrejme i budúcim zákazníkom,“ hovorí.

Jednou z hlavných činností divízie HPC je dodávanie nástrojov Intel a PGI pre vedcov a vývojárov pracujúcich v akademickej sfére. Jedná sa o kompilátory a akcelerátory jazykov Fortran, CUDSA, OpenACC, C, C++. K zákazníkom a používateľom patrí napr. ČVUT, Univerzita Palackého v Olomouci, Vysoká škola báňská v Ostrave, CESNET, Žilinská univerzita či DATALAN.

Petr Pexa pracuje v spoločnosti Sprinx Systems 4 roky a v danej oblasti má viac než 3-ročnú prax.

Značky: