Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prvé vozidlo štvrtej generácie modelu BMW radu 1, ktoré zíde z výrobnej linky v závode spoločnosti BMW Group v Lipsku, bude BMW 120 bielej farby Alpine White pre zákazníka z Nemecka (kombinovaná spotreba paliva: 6,0 – 5,3 l/100 km; kombinované emisie CO2: 135 – 121 g/km podľa WLTP; triedy CO2: D).

Prémiový kompakt sa vyrába výhradne v závode Lipsko v Sasku s výrobnou kapacitou až 500 áut denne. V kombinácii s modelmi BMW radu 2 Gran Coupe, BMW radu 2 Active Tourer a MINI Countryman to predstavuje dennú produkciu závodu v Lipsku až 1 300 vozidiel. Nový model BMW radu 1 by mal prísť na trh v októbri 2024.

Nový model BMW radu 1 predstavuje začiatok novej kapitoly v takmer 20-ročnom úspešnom príbehu značky BMW v segmente kompaktných vozidiel. Výroba tohto modelu sa v závode v Lipsku prvýkrát začala v roku 2007 s trojdverovou verziou. Odvtedy závod vyrobil viac ako 1,3 milióna kusov v rôznych variantoch. Ku koncu júna 2024 bolo zákazníkom dodaných takmer 443 000 kusov modelu BMW radu 1 tretej generácie. „Nový model BMW radu 1 zostane kľúčovým faktorom pri udržiavaní vysokého využitia kapacity v závode v Lipsku,“ povedala sebavedomo riaditeľka závodu Petra Peterhänsel.

Kontrastná strecha – prvý raz pre BMW radu 1

Karoséria nového modelu BMW radu 1 je k dispozícii vo dvoch základných a siedmich farebných metalických vyhotoveniach. V ponuke bude aj lak BMW Individual spolu so širokou škálou špeciálnych lakov BMW Individual. Nový model BMW radu 1 je zároveň prvým vozidlom značky BMW, ktoré ponúka voliteľný kontrastný lak so strechou vo vysokolesklej čiernej farbe. Rovnako ako v prípade MINI Countryman dostane strecha lakovanie v závode v Lipsku pomocou nového procesu lakovania bez prestriekania, ktorý je šetrnejší k zdrojom. Táto metóda, známa ako lakovanie bez prestriekania, sa v súčasnosti testuje a funguje bez vytvárania hmly z prebytočnej farby, ktorá sa zvyčajne vyskytuje.

Nový model BMW radu 1 má prísť na trh 5. októbra. Najvýznamnejšími trhmi pre BMW radu 1 boli doteraz Nemecko a Európa, a najmä Spojené kráľovstvo a Taliansko

Značky: