Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 6. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Prečo Google odstráni platobnú kartu zo smartfónu?

Používanie platobnej karty registrovanej vo vašom smartfóne s Androidom je bezpečná činnosť. Je to bezpečnejšie, ako mať kartu samotnú. Stratu alebo zabudnutie smartfónu zaregistrujete podstatne skôr ako to, že nemáte platobnú kartu. Google zašiel ešte ďalej a poskytuje doplnkovú bezpečnosť pre zariadenia, ktoré boli off-line viac ako 90 dní.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Google Mapy pre Android získavajú funkciu, ktorá bola zatiaľ dostupná len pre iOS

Služba Google Mapy je obľúbená ako medzi používateľmi Android smartfónov, tak aj medzi majiteľmi iPhonov. Viackrát sa však už stalo, že táto aplikácia nevyzerala rovnako v rámci dvoch najväčších operačných systémoch pre smartfóny. Niektoré funkcie pribúdajú rýchlejšie do Androidov, iné zasa do systému iOS a rovnako je to aj v prípade informácií o počasí či kvalite ovzdušia.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Ďalší slovenský operátor konečne spustil službu VoLTE

Technológia VoLTE je odteraz (1. február 2024) konečne dostupná aj pre používateľov so SIM kartami operátora Tesco mobile. Ten spustil túto službu ako jeden z posledných operátorov na Slovensku.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Nokia si opäť podchytila celý trh so smartfónmi

Spoločnosť Nokia od čias tlačidlových telefónov so systémom Symbian prechádza pomerne búrlivým období, pričom sa zdá, že práve v týchto dňoch posilnila svoje pozície na trhu so smartfónmi. Okrem patentových káuz sa spoločnosť zastabilizovali v oblasti smartfónov a to aj napriek tomu, že spoločnosť HMD Global, vyrábajúca smartfóny Nokia, bude uvádzať aj modely pod vlastnou značkou HMD.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Dlhšia výdrž na batériu pri smartfónoch je už realitou

Táto značka aplikuje v smartfónoch nové typy batérií z iných odvetví a predstavuje úplne novú kremíkovo-uhlíkovú batériu druhej generácie. Tieto batérie poháňajú sériu HONOR Magic6. Nová technológia batérií zaisťuje dlhú životnosť a spoľahlivý výkon aj v náročných podmienkach pri nízkych teplotách. Prácu s podobnou technológiou už predtým oznámila napríklad spoločnosť Tesla.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Garmin chystá veľkú zmenu, aplikácia Connect sa zmení

Novú verziu aplikácie Garmin Connect si aktuálne môžete vyskúšať iba v prípade, že sa vám v aplikácii zobrazí pozvánka do beta verzie. Portál the5krunner však tvrdí, že Garmin čoskoro spustí otvorené testovanie, do ktorého sa bude môcť prihlásiť každý. Malo by sa tak stať v priebehu marca.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: