Nový spôsob, ako môže nájsť starý iPod využitie.

Na sociálnej sieti Reddit je ukázaný nový spôsob ovládania hry Skyrim, a to prostredníctvom dvoch iPodov. Dva staré iPody boli pripojené k hernej konzole Steam Deck. Aj keď ide možno o absurdný príklad využitia týchto starých prehrávačov, premena na ovládač nebola taká zložitá. Na tému upozornil magazín TechSpot.

Základom však bolo nainštalovať do zariadení upravený firmvér, ktorý umožňuje rozpoznať toto zariadenie ako vstupné zariadenie. V systéme Windows je označované ako HID, teda human interface device. Použitie dvoch prehrávačov nie je náhodné, a to vzhľadom na potrebu množstva kláves, ktoré hra využíva.

Okrem toho treba zobrať do úvahy, že zariadenie bude musieť simulovať chýbajúcu myš. Autor tohto projektu nakoniec zistil, že na ovládanie hry potrebuje dva iPody. Svoj podiel na fascinujúcom prvku má koliesko Click Wheel. Ide o špecializovaný prvok, ktorým sa ovládalo rozhranie niekdajších iPodov od Applu.

Dôležitým poznaním pri tomto pokuse je fakt, že inštalácia firmvéru s názvom RockBox podporuje množstvo ďalších prehrávačov. Dá sa použiť s prehrávačmi značiek ako Samsung, SanDisk alebo Toshiba. Už v minulosti sme videli rôzne modifikácie známej hry Doom. Tá vďaka fanúšikom beží na zariadeniach, o akých by sa nám ani nesnívalo.

Nech už sú tieto počiny akékoľvek ojedinelé a v praxi možno nie najlepšie použiteľné, ukazuje to kreativitu používateľov. Dokazuje to tiež, že elektronika sa dá využiť aj iným spôsobom, než bola primárne navrhnutá.

Zdroj: TechSpot

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.