iOS ide neustále dopredu, no mnoho používateľov má stále staršie zariadenia, ktoré sú vďaka nemu pomalšie.

V minulom roku narástol počet používateľov iPhonu 6s, ktorí trpia náhodným vypínaním sa zariadenia. Apple následkom toho spustil opravný program, ktorý ponúka majiteľov bezplatnú výmenu batérií. Problém sa mal podľa predpokladov dotknúť len malej skupiny ľudí.

Neskôr však Apple zistil, že problém sa dotýka oveľa väčšieho počtu zariadení, než si myslel a vydal tak aktualizáciu iOS 10.2.1, ktorá mala u iPhonu 6s znížiť tento problém o 80 percent a iPhonu 6 len o 70 percent. Apple v rámci aktualizácie pravdepodobne vykonal úpravy v systéme napájania.

Následkom toho sa mnoho používateľov sťažovalo na Reddite, že ich telefón sa výrazne spomalil. Vo vlákne sa však objavilo aj mnoho používateľov, ktorí upozornili na to, že keď vymenili batériu, tak došlo k značnému nárastu výkonu.

Spoločnosť Apple tak pravdepodobne namiesto variantu výmeny batérií zvolila možnosť obmedziť spotrebu pomocou aktualizácie, aby nedochádzalo k samovoľnému vypnutiu. Jedná sa tak o jediné bezplatné riešenie tohto problému pre používateľov, ktorým uplynula záruka na zariadenie. Apple totiž oficiálne garantuje životnosť batérie na 2 roky.

Zdroj: 9TO5Mac