Platby kartou sú dnes najpohodlnejším spôsobom ako platiť na dovolenke v zahraničí.

Pred odchodom na dovolenku by ste sa mali pripraviť na rôzne, aj nečakané situácie. Lepšie je totiž pripraviť sa dopredu a vedieť, ako v niektorých situáciách reagovať, ako byť neskôr prekvapený. Dôležité pritom je aj poznať svoje mobilné bankovníctvo, ktoré zvyčajne ponúka rôzne funkcie, ktoré vás vedia zachrániť nielen v zahraničí. Prepracovanú aplikáciu má aj 365.bank, s ktorou sa nestratíte nech ste kdekoľvek.

Digitálna karta v znamení bezpečnosti

Už sa vám niekedy stalo, že ste svoju plastovú kartu niekde zabudli? Či už to bolo v bankomate alebo v obchode, určite nešlo o príjemnú situáciu. Nielen na cestách je tak bezpečnejším spôsobom pri platbe využitie digitálnej karty. 365.bank ju ponúka zadarmo a v aplikácii ju nájdete okamžite po založení účtu. Pridáte si ju tak do Peňaženky Google či do Apple Pay a platiť môžete okamžite. Digitálnu kartu pritom tak jednoducho nestratíte, chýbajúci smartfón si totiž zrejme všimnete okamžite.

Digitálnu kartu z 365.bank si pridáte do Google Pay aj Apple PayZdroj: TOUCHIT
Digitálnu kartu z 365.bank si pridáte do Google Pay aj Apple Pay

Digitálna karta má ale aj ďalšie výhody. Keďže môže byť založená okamžite, máte možnosť jej jednoduchého prevydania. Ak máte teda podozrenie, že by vaša karta mohla byť zneužitá, môžete ju využiť ako jednorazovú a po platbe ju hneď zrušiť a vytvoriť si novú. Tento spôsob je bezpečný najmä v prípade objednávania ubytovania v zahraničí, keď jednoducho narazíte na podvodníkov. Ak by ste náhodou aj narazili na podvodníkov, po prevydaní karty už z vášho účtu nedostanú nič. Nemusíte teda komplikovane kontaktovať banku a žiadať o vydanie novej karty, všetko vyriešite na pár klikov.

Možnosti digitálnej karty v aplikácii 365.bankZdroj: TOUCHIT
Možnosti digitálnej karty v aplikácii 365.bank

Zablokovanie karty okamžite

V prípade, že by ste predsa potrebovali kartu zablokovať, nepotrvá vám to dlho. Zablokovanie karty v aplikácii 365.bank trvá doslova 3 sekundy, máme to odskúšané. V sekcii produktov tak vyberiete kartu, ktorú chcete zablokovať a tlačidlo na jej zablokovanie sa vám ukáže medzi akciami, ktoré s ňou môžete vykonať. Nájdete ho okamžite a po kliknutí naň sa vám karta zablokuje. Odblokovanie je taktiež rovnako rýchle. Ak by ste sa teda v zahraničí ocitli v problémoch a mali podozrenie na možnosť zneužitia karty, môžete ju okamžite zablokovať.

Zablokovanie karty v 365.bank trvá pár sekúndZdroj: TOUCHIT
Zablokovanie karty v 365.bank trvá pár sekúnd

Nestačí vám denný limit? Zmeňte si ho v aplikácii

Limity karty slúžia na ochranu vašich financií na účte. Zvyčajne sa odporúča, aby ste si ich nastavili rozumne s myšlienkou na to, koľko môžete v rámci jedného dňa minúť, či už na internete, pri platbe kartou v predajniach alebo koľko zvyknete vyberať z bankomatu. Na dovolenke sa však jednoducho môže stať, že tieto limity presiahnete a pri nákupe sa vám stane, že platba neprejde. V prípade, že sa vám to stane, môžete navštíviť aplikáciu 365.bank a limity si jednoducho zvýšiť. Potrvá vám to len pár sekúnd, nové limity karty sa aplikujú okamžite.

Zmena limitov v aplikácii 365.bankZdroj: TOUCHIT
Zmena limitov v aplikácii 365.bank

Platby mobilom, hodinkami, vlastne čímkoľvek

Platby nositeľnými zariadeniami sú trendom nielen súčasnosti. Hodinkami sa dá platiť už niekoľko rokov, no aktuálne začínajú byť pod drobnohľadom aj platobné zariadenia ako sú prstene, kusy oblečenia, kľúčenky či náramky. Aj 365.bank ponúka možnosť platenia všemožnými zariadeniami, pričom detaily sme už zosumarizovali v predchádzajúcom článku. Aj toto je výhodou, ktorú využijete najmä na dovolenke. Zariadenie, ktorým môžete platiť budete mať stále po ruke a nenarazíte tak na situáciu, keď by ste s platením mali problém. Ak teda budete mať na účte dostatok finančných prostriedkov.

Účet v 365.bankZdroj: TOUCHIT
Účet v 365.bank

365.bank je moderná banka, ktorá sa prispôsobuje moderným požiadavkám. Nielen na letnej dovolenke vám teda ponúkne všetko, čo potrebujete, a to aj v účte zadarmo. Ten si otvoríte do 10 minút a ako to prebieha, sme vám už zosumarizovali aj v našom skoršom článku.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.