Platforma testuje novú funkciu.

Nová funkcia Instagramu „Take a Break“ používateľom pripomenie, aby si urobili prestávku a oddýchli si od používania aplikácie. Šéf Instagramu Adam Mosseri oznámil, že spoločnosť začala testovať novú funkciu, ktorá má používateľom pomôcť obmedziť ich závislosť od Instagramu a povzbudiť ich k tomu, aby si po určitom čase používania aplikácie dali prestávku.

Používanie funkcie je dobrovoľné. Po jej zapnutí je možné v aplikácii nastaviť pripomienky v intervaloch 10, 20 alebo 30 minút, ktoré vás upozorní aby ste si dali prestávku od aplikácie po jej nepretržitom používaní.

Mosser taktiež uviedol, že funkcia „Take a Break“ je vyvinutá ako „súčasť širšieho úsilia pokúsiť sa poskytnúť ľuďom väčšiu kontrolu nad ich používaním Instagramu„. V budúcnosti údajne uvidíme „aj ďalšie takéto nápady„.

Instagram na vývoji funkcie „Take a Break“ spolupracoval s odborníkmi tretích strán a v najbližších dňoch ju sprístupní malej skupine používateľov. Pokiaľ testovacia fáza prebehne podľa očakávaní, Instagram ju sprístupní už v najbližších týždňoch. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.