Zmena výkonu by mala prísť na rad až niekedy vo vzdialenejšej budúcnosti.

Spoločnosť Valve, prevádzkujúca známy obchod s hrami Steam, má vo svojej ponuke aj niekoľko hardvérových zariadení. Jedným z nich je vreckový počítač Steam Deck, určený predovšetkým na hranie hier.

Hoci nie je v predaji dlho, Valve už teraz avizuje, že chystá jeho nástupcu. Dizajnéri zariadenia Lawrence Yang a Pierre-Loup Griffais v rozhovore pre TheVerge.com prezradili niekoľko podrobností.

Obaja sa zhodli na tom, že nová generácia bude potrebovať hlavne dlhšiu výdrž batérie a lepšiu obrazovku. Naopak, výkonnejší hardvér zrejme nový Steam Deck nedostane, pretože podľa dizajnérov je možné na všetkých variáciách Steam Decku spúšťať rovnaké hry a túto jednotnú špecifikáciu by chceli zachovať aj v budúcnosti. Minimálne dovtedy, kým vyšší výkon nebude pre konzolu znamenať výrazný prínos.

Spomenuli tiež, že vývojári aktívne pracujú na optimalizácii hier, konkrétne napríklad Elden Ring, ktorý mal problémy so zasekávaním. Zároveň sa snažia o zapracovanie kompatibility s hrami, ktoré ešte Steam Deck nepodporuje, povedzme Fall Guys či Halo: The Master Chief Collection.

Obaja dizajnéri zároveň potvrdili, že v budúcnosti by firma mala predstaviť aj druhú generáciu Steam Controllera. Tento herný ovládač Valve predávalo niekoľko rokov, ale už ho v ponuke nemá.

Zdroj: TheVerge.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.