Podiel Windows 11 na trhu bude stúpať.

Na takúto predpoveď nemusíte byť veľký prognostik, je to logické. Už viac kuriozity prináša odhadovanie krivky nárastu. Podľa webu ghacks.net prináša svoju vlastnú štatistiku aj Steam, herná platforma. Tá môže poskytnúť isté výsledky, no je prirodzené, že len na základe toho, akú platformu používajú hráči. Preto k tomu treba pristupovať týmto spôsobom a zobrať do úvahy, že v tomto smere je štatistika „krivená“ týmto faktorom.

AdDuplex zobrazoval za január 2022 16 % podiel Windows 11, StatCounter zase uvádzal podiel 2,6 %, no toto je server primárne sledujúci webové prehliadače a štatistiky s tým spojené. Steam sa ale sústredí aj na ďalšie štatistické údaje.

Zo svojej poslednej, teda januárovej štatistiky, uvádza až 75 % podiel hráčov na platforme NVIDIA. Približne 15 % patrí AMD a 9,31 % Intelu. Posledný neprekvapuje, nakoľko integrovaná grafika je takmer v každom CPU od Intel a tak hráči starších hier môžu použiť bežný kancelársky počítač. Z pohľadu softvéru vedie kombinácia Windows 10 + DirectX 12.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.