Slúchadlá Steelseries Arctis patria medzi najlepšie moderné značky herných slúchadiel.

Prvé modely tohto radu sa dostali na trh pred tromi rokmi a portfólio Arctis sa medzičasom značne rozrástlo. Všetky modely, ktoré sme testovali, potešili kvalitou a atraktívnym pomerom cena/výkon, resp. cena/výbava.

Arctis 1 predstavuje najlacnejší prírastok, na Slovensku tieto slúchadlá kúpite za cenu od 52,99 eur. Ďalší model, Arctis 3, sa predáva za 85 eur, takže rozdiel 30 eur nie je v tejto cenovej kategórii vôbec zanedbateľný.

Slúchadlá ponúkajú totožnú veľkosť a porovnateľnú kvalitu konštrukcie. Arctis 1 má plastovú konštrukciu, ktorá v sebe skrýva kovový mostík. Namiesto látkového mostíka, ktorý zabezpečuje pohodlné nosenie na hlave, je v prípade modelu Arctis 1 použitý vankúšik s vonkajším povrchom z koženky. Kvôli tomuto riešeniu si viac uvedomíte váhu slúchadiel pri ich nosení, látkový mostík v prípade drahších modelov preferujeme viac. Je to však dané tým, že sme mali možnosť oba headsety priamo porovnať.

Arctis 1 chválime za kvalitu reprodukcie zvuku. V prípade hier ponúkajú tieto slúchadlá dynamický zvuk a dobrý dôraz na detaily. Basy nie sú prehnané, takže pri hraní dobre vyniknú rôzne drobné zvuky. Slúchadlá tiež dobre poslúžia aj pri sledovaní filmov či počúvaní hudby, majú pomerne všestrannú využitie. Pre úplnosť dodajme, že ich frekvenčný rozsah je 20÷20 000 Hz a impedancia je 32 ohmov.

Steelseries Arctis 1 majú zabudovaný 3,5 mm kábel na pripojenie k notebooku, herným konzolám a smartfónom. Súčasťou balenia je kábel, ktorý rozširuje jeden 3,5 mm jack na dva – pre slúchadlá a mikrofón a je určený na pripojenie k počítaču. Celková dĺžka kábla dosahuje 3 metre.

Headset tiež ponúka odnímateľný mikrofón. Jeho kvalita je dobrá z hľadiska prenosu hlasu. Problémom je, že pomerne výrazne chytá okolitý hluk, čo môže prekážať pri hraní, ak máte neustále aktívny mikrofón. Riešením je jeho stlmenie v aplikácii alebo vypnutie pomocou prepínača na slúchadlách.

Cena: 52,99 eur

Zapožičal: SteelSeries

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit