Používaním počítača sa pevný disk postupne zaplňuje. Tento softvér sa postará o to, aby ste vyčistili rôzne zákutia systémových častí a disku.

Špecializuje sa na čistenie rôznych pozostatkov po surfovaní na internete, realizuje optimalizáciu počítača a pridáva aj niektoré menej tradičné funkcie. Napríklad vyhľadáva inštalačné programy, ktoré zostali na disku. Ide hlavne o tie ostávajúce po aktualizácii systému. Windows si totiž pri aktualizácii ponecháva na disku aj 500 MB balíky, ktoré už reálne nepotrebujete – len keby náhodou ste sa chceli vrátiť späť. Ak sa ale pevne rozhodnete, že aktualizácia je v poriadku, budú vám tieto inštalačné balíčky zaberať zbytočne veľa miesta na disku.

Výsledky skenovania disku na zbytočné súbory

Výrobca podporuje viac ako 50 rôznych prehliadačov internetu, takže cookies a dočasné súbory zo surfovania odstráni takmer určite aj z vášho prehliadača. Program čistí aj ďalšie špecifické súbory, napríklad systémové hlásenia z pamäte, súbory vznikajúce kontrolami disku atď. Odstraňuje všetky dáta, ktoré nezvyknú byť nevyhnutne potrebné. Týmto systém neurýchľujete, ale šetríte miestom. Najmä v prípade, že máte SSD disk. Celkovo si program dáva záležať na prečisťovaní disku od rôznych cache súborov. Podľa nami zistených informácií je sa pridáva podpora aj pre ďalšie a ďalšie programy rôzneho typu. Nie je to treba robiť často a ani to neodporúčame. Z času na čas ale uvoľniť miesto na disku nezaškodí.

Ako je v tomto type programov obvyklé, nechýba sekcia na zrýchľovanie systému. Program sa postará o optimalizáciu procesov pri spúšťaní a vypínaní systému. Automaticky optimalizuje aj pripojenie do internetu a vizuálne efekty. Ak máte základný počítač, využijete túto funkciu. Systém síce nebude mať toľko animácií, ale celkovo získate svižnejšie reakcie. Reálne to nie je nič, čo by ste v mnohých prípadoch nenastavili v systéme aj sami. Tu to máte na jednom mieste a nemusíte prehľadávať nastavenia alebo robiť manuálne zásahy do registrov.

Registrácia

Na to, aby ste program mohli používať v úplnej verzii, je potrebné ho zaregistrovať na tejto adrese – blackbirdcleaning.com/cleaner_key_registration.html. Po zadaní emailu sa zobrazí kľúč, ktorý stačí vložiť do programu.

Hlavné výhody:
Hĺbkové čistenie disku od zbytočných súborov, podporované aplikácie a prehliadače

Softvér si stiahnete tu>>
Cena: zadarmo pre čitateľov magazínu TOUCHIT

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.