Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prípravy na blížiaci sa prvý reprezentatívny ročník robotickej súťaže FIRST Global Slovakia sú v plnom prúde.

Tesne pred Veľkou nocou tímy stredoškolákov na školách v Bratislave, Liptovskom Mikuláši a Prahe finišujú s prípravou svojich robotov, s ktorými už čoskoro zabojujú o lákavú výhru.

Prvý ročník celoslovenského kola súťaže sa uskutoční na pôde Paneurópskej vysokej školy v Bratislave na Tematínskej ulici. Téma súťaže je aktuálna a týka sa životného prostredia. V hre nazvanej “Zbavme sa odpadu!” budú súťažiaci pomocou robotov čistiť prírodu, vodnú plochu a záhradu od odpadkov, ktoré budú mať podobu kartónových kociek. Kto ich vyzbiera najviac, získa najviac bodov a môže zabojovať o prvenstvo v súťaži. Najúspešnejší slovenský súťažný tím postúpi na svetové finále FIRST Global do Dubaja, ktoré sa koná v októbri tohto roka.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Súťaž bude možné sledovať v živom prenose na Facebook stránke FIRST Global Slovakia v sobotu 27. apríla od 13:00.

Prísť a osobne podporiť talentovaných mladých ľudí v deň podujatia môže ktokoľvek. Vstup je voľný. Pozvánku na event nájdete tu.

Organizácia prihlásila svoj projekt aj na StartLabe, kde je možné už len pár dní súťaž finančne podporiť. Získané prostriedky organizátori použijú na spevnenie arény a jej prípravu na súťaž, aby vydržala všetkých 8 herných kôl a prípadné nárazy robotov počas celého dňa.

Prispieť môžete tu: https://www.startlab.sk/projekty/813-first-global-slovensko-2019-open-championship/

Značky: