Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP Vision sa dlhodobo usiluje prinášať vynikajúci európsky dizajn. Na tom, že je táto snaha úspešná, sa opäť zhodli aj profesionáli, ktorí novému radu televíznych a audio produktov značky Philips udelili štyri ocenenia v súťaži Red Dot Awards 2022 za vynikajúci produktový dizajn.

Štyri ocenenia boli rozdelené medzi siedmimi novými produktmi z dielne špecializovaného európskeho dizajnérskeho tímu TP Vision so sídlom v Amsterdame.

Ocenenie Red Dot 2022 si odniesli tieto produkty značky Philips:

  • Ambilight televízor Philips OLED+ 907 – minimalistický dizajn s prírodnými materiálmi vrátane akustickej tkaniny Kvadrat, ktorá pokrýva integrované zvukové riešenie Bowers & Wilkins, otočný stojan z tmavého saténového hliníka a diaľkový ovládač potiahnutý kožou Muirhead. Jedná sa o kombináciu vynikajúcej kvality obrazu a zvuku, čo nanovo definuje prémiový televízor.
  • Ambilight televízor Philips OLED+ 937 – zvuková základňa Bowers & Wilkins pokrytá materiálom Kvadrat, tmavé saténové hliníkové detaily, 4-stranná funkcia Ambilight a diaľkový ovládač potiahnutý kožou Muirhead. Jedinečný vizuál je prepojený s najvyššou kvalitou obrazu a zvuku, vďaka čomu sa stáva vzorom pre televízory s najvyšším výkonom.
  • Bezdrôtové audio domáce systémy Philips Fidelio so skvelým ozvučením a vynikajúcim výkonom, ktoré sú ideálne na filmy a hudbu. Ich dizajnové prvky sú vyrobené z prírodných materiálov, a to vrátane kovovej mriežky reproduktorov s koženými detailmi Muirhead.
  • Športové bluetooth reproduktory Philips – rozšírenie konceptu odolných, štýlových a skvelo znejúcich outdoorových produktov od slúchadiel po prenosné audio v 2 veľkostiach a s 2 rôznymi farebnými prevedeniami.

Ocenenie Red Dot za najlepší dizajn výrobkov sa udeľuje už viac ako 60 rokov. Produkty sa hodnotia z hľadiska funkčnosti, kvality, ergonómie a inovácií a v poslednom čase aj v rámci udržateľnosti a ekológie, vďaka čomu sa Red Dot stalo jednou z najvyhľadávanejších medzinárodných cien za výnimočný dizajn.

V roku 2022 bolo do súťaže prihlásených viac ako 5 500 výrobkov od veľkých a malých spoločností z celého sveta. Výrobky posudzuje na základe deviatich atribútov nezávislá porota zložená z 50 medzinárodných odborníkov počas niekoľkodňového zasadnutia.

Rod White, Chief Design Officer TP Vision, k získaným oceneniam povedal: „Ocenenie Red Dot Awards patrí medzi najvyššie ocenenia, ktoré môže odborná dizajnérska komunita udeliť, a získanie takéhoto ocenenia je prirodzeným vyvrcholením nášho roka. Som veľmi rád, že Red Dot Awards opäť ocenili náš jedinečný prístup k dizajnu výrobkov spotrebnej elektroniky. Vedome sa vyhýbame zameraniu na povrchnosť a snažíme sa vytvoriť niečo, čo vydrží dlho a na vlastníctvo čoho môžu byť zákazníci naozaj hrdí – a to ako v momente nákupu, tak aj počas celého životného cyklu výrobku.“

Ambilight televízor Philips OLED+ 907

Rok 2022 je piatym rokom partnerstva televízorov Philips so špecialistami na zvuk Bowers & Wilkins pri našich prémiových televízoroch. Model OLED+ 907 znamená pre obe spoločnosti veľký krok vpred v rámci radu OLED+.

Tam, kde modely OLED+ zvyčajne sprostredkúvajú vynikajúci obraz aj zvuk, OLED+ 907 ponúka fantastický zvuk Bowers & Wilkins, ktorý je však zároveň plne integrovaný pod obrazovkou v zvukovej jednotke potiahnutej textíliou Kvadrat spolu so subwooferom, ktorý je dômyselne zabudovaný do zadného krytu.

Na rok 2022 sme spolu so spoločnosťou Kvadrat vytvorili novú, akusticky priehľadnejšiu, tkaninu na zvýšenie kvality zvuku. Naša stratégia partnerstiev v rámci európskeho dizajnu pokračuje aj pri diaľkovom ovládači, kde je kožou Muirhead potiahnutá bočná a zadná časť, aby mohli používatelia kvalitu doslova cítiť v ruke.

Prekvapivo malý stojan, z tmavého saténového kovu, sme docielili vďaka neviditeľnej zadnej stabilizačnej lište, ktorá umožňuje otáčanie televízora na dosiahnutie skvelého používateľského zážitku.

Ambilight televízor Philips OLED+ 937

Vlajkovou loďou medzi televízormi Philips Ambilight TV pre rok 2022 je OLED+ 937, ktorý vizuálne predstavuje referenčnú kvalitu. Fyzicky oddelený zvukový systém Bowers & Wilkins je zároveň integrovanou súčasťou stojana televízora.

OLED+ 937 obsahuje rovnaké stavebné prvky, aké priniesol OLED+ 907, pričom východiskovým dizajnovým bodom je nová zvuková tkanina Kvadrat a diaľkový ovládač potiahnutý kožou Muirhead. Od ostatných modelov ho odlišuje štvorstranná funkcia Ambilight a detailné vonkajšie a akustické vnútorné vyhotovenie.

V roku 2022 pribudli k zvukovému systému okrem hore smerujúcich reproduktorov Atmos aj bočné reproduktory, ktoré sú stvárnené šikmými kovovými reproduktorovými platňami. Detaily otvorov v pôdoryse kopírujú centrálne odhalenú mriežku výškového reproduktora, ktorá je odkazom na špecifické detaily reproduktorov Bowers & Wilkins. Povrchová úprava všetkých kovových častí predstavuje dizajnový odklon od kompletného chrómového prevedenia k hladkému hliníkovému povrchu, ktorý sa úžasne hodí do moderných domácností.

Bezdrôtové produkty Philips Fidelio Home Sound: Fidelio Soundbar FB1, Fidelio Subwoofer FW1 a Fidelio Wireless speaker FS1

Na rok 2022 ponúka nový rad bezdrôtových domácich audio systémov Philips radu Fidelio krásne produkty, ktoré sú navzájom kompatibilné a dokážu uspokojiť všetky potreby používateľov. Celý rad je možné si zaobstarať jednotlivo alebo ho možno skombinovať ako súčasť rozšíreného domáceho kina jednoduchým prepojením prostredníctvom bezdrôtovej technológie PlayFi.    

Spoločným dizajnovým prvkom všetkých produktov je jednoduchosť, ktorá neodpútava pozornosť od obsahu na televíznej obrazovke. Povrch reproduktorov je potiahnutý tmavou kovovou mriežkou. Šikmá horná plocha na satelitnom reproduktore FS1 indikuje hore smerujúci reproduktor Atmos a prísľub európskeho dizajnu sa prejavuje vo vyhotovení z kože Muirhead, ktorá sa tiahne okolo hornej hrany každého výrobku. Tá sa rovnako nachádza aj na ovládacom ostrovčeku na soundbare FB1, aby používateľ pocítil kvalitu v končekoch prstov.

Športové reproduktory Bluetooth Philips S4807 a S7807

Po uvedení slúchadiel GO v roku 2021 spoločnosť Philips TV & Sound pracovala na rade plne outdoorových bluetooth reproduktorov, ktoré rozšíria produktové portfólio série GO.

Dizajn, ktorý je k dispozícii v čierno-červenej a svetlosivo-žltej farbe, má jedinečný ochranný kryt a zapustené otvory reproduktorov s farebnými akcentmi, ktoré poskytujú moderné a zároveň robustné zvukové riešenie do exteriéru. Farebné akcenty rozširujú kovové detaily a textilný pásik.

Televízor OLED+ 907 s uhlopriečkou 55” bude za cenu 1 999 € dostupný od septembra 2022.        

Televízor OLED+ 937 s uhlopriečkou 55” bude za cenu 2 299 € dostupný od septembra 2022.         

Zvukový systém Fidelio Soundbar FB1 bude s cenou 799 € dostupný od júla 2022.

Zvukový systém Fidelio Subwoofer FW1 bude s cenou 499 € dostupný od júla 2022. Zvukový systém Fidelio Wireless speaker FS1 bude s cenou 299 € dostupný od septembra 2022.

Značky: