Dropbox uvoľnil novú aplikáciu pre operačný systém Windows 10. Určená je predovšetkým pre tablety a zariadenia typu 2 v 1 s týmto operačným systémom. Využíva pritom univerzálnosť aplikácií, čo znamená, že rovnaká aplikácia sa dá používať pre Windows 10 tablety, PC a smartfóny s Windows 10 Mobile.

Najväčším vylepšením je to, že súbory uložené v tejto cloudovej službe môžete chrániť s využitím funkcie Windows Hello.

Windows-Hello_nowat

Microsoft zaviedol Windows Hello preto, aby sa používateľ mohol prihlásiť do počítača/mobilného zariadenia s rozpoznaním tváre alebo odtlačku prsta. Na rozpoznanie tváre sa pritom používa špeciálna kamera, ktorá dobre rozpozná tvár aj pri znížených svetelných podmienkach. Ak teda máte kompatibilné zariadenie a tento operačný systém môžete si chrániť súbory aj vašou tvárou.

Dropbox je pritom prvou službou, ktorá takto využíva Windows Hello v aplikácii, ale je zrejmé, že takéto programy budú pribúdať. Využiť sa tiež dá ochrana súborov pomocou odtlačku prsta. Aplikáciu si už môžete stiahnuť z Windows obchodu a vyskúšať.

Myslíte si, že biometrické rozpoznanie tváre alebo prsta naozaj čoskoro nahradí textové heslá?

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.