Vyhasnutá Hollywoodska hviezdička Lindsay Lohan žalovala tvorcov GTA V za to, že bez jej povolenia vytvorili postavu založenú na nej, jej podobe a jej živote. Dopadlo to presne tak, ako sa očakávalo.

Hviezdička, ktorej kariéra prakticky skončila keď v roku 2007 jazdila pod vplyvom omamných látok, strávila v posledných rokoch pomaly viac času na liečeniach ako točením filmov. Žalovala Take-Two za to, že v hre vytvorili postavičku s menom Lacey Jonas, ktorá podľa jej tvrdení bola založená na jej podobe a živote.

lindsay_lohan_gta_nowat

Taktiež tvrdila, že jej podobizeň zneužili aj na promo materiály. Jedným z jej argumentov bolo, že žena v promo materiáloch ukazovala na prstoch znak mieru, ktorý vraj Lindsay používala dlho pred a aj po vydaní hry.

Ak sa vám to celé zdá pritiahnuté za vlasy a postavené na vratkých základoch, ste na správnej stope. Súd celý je prípad zmietol zo stola ako neopodstatnený. Vývojári hry vytvorili postavičku anorektickej herečky Lacey Jonas, ktorá uteká pred paparazzi, ako prototyp drogujúcich rozmaznaných detských hviezdičiek.

Piati sudcovia však rozhodli, že keďže hra nepoužíva jej meno ani podobizeň, žaloba nemá žiadne opodstatnenie. Dodali, že aj keby dospeli k záveru, že postava v hre je dosť podobná na to, aby sa dala označiť ako jej kópia, tak „unikátny príbeh hry, postavy, dialógy a prostredie, v kombinácii s možnosťou hráča robiť si v hre čo chce, zasadzujú hru do kategórie fikcie a satiry,“ vďaka čomu by bol prípad taktiež neopodstatnený.

Hlavne, že sa nechytili toho znaku mieru, ten naozaj nikdy nikto iný onepoužil!

Zdroj: kotaku.com
Autor: Pavol Ondruška

Značky: