Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prinášame vám sumár noviniek predstavených na výročnej konferencii Microsoft Ignite, ktorá sa konala v Atlante v USA uplynulý týždeň.

Zamerali sme sa na najpálčivejšie výzvy, ktorým čelia odborníci na technológie – bezpečnosť, inteligenciu, cloudové platformy a nové zdroje informácií pre profesionálov.

  • Windows Defender Application Guard, môžu očakávať budúci rok zákazníci Windows 10 Enterprise, ale ešte predtým si ju odskúšajú Windows Insiders. Microsoft Edge sa vďaka tomu stane najbezpečnejším prehliadačom pre veľké spoločnosti.
  • Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP) a Office 365 ATP sú odteraz prepojené, čo pomôže profesionálom ľahšie, efektívnejšie a rýchlejšie identifikovať a reagovať na hrozby naprieč platformami Windows 10 a Office 365.
  • Office 365 Advanced Threat Protection sa rozšíri aj na Word, Excel, PowerPoint, SharePoint Online a OneDrive for Business.
  • Office 365 Threat Intelligence prináša upozornenia a informácie o pôvode útokov v rámci existujúceho systému SIEM a umožňuje používateľovi zvoliť dynamické riešenia v závislosti od povahy hrozby.
  • Outlook pre iOS a Android je už plne poháňaný službou Microsoft Cloud pre Office 365 u komerčných používateľov s natívnou podporou Exchange Online, takže žiadne údaje v schránkach nie sú načítavané mimo Office 365 prostredia, a tým pádom garantujeme rovnaké bezpečnostné štandardy.
  • Enterprise Mobility + Security E5, nová ponuka služieb, ktorá uľahčuje prechod na mobilnú a cloudovú platformu. Dostupná je od 1. októbra 2016 a zahŕňa Microsoft Azure Information Protection, ktorá umožňuje spoločnostiam klasifikovať, triediť a chrániť citlivé údaje.
  • Od 1. októbra 2016 je dostupná aj služba Secure Productive Enterprise, ktorá prináša najnovšie a najpokročilejšie nastavenia bezpečnosti a produktivity naprieč Office 365, Windows 10 Enterprise a Enterprise Mobility + Security.

Inteligentné riešenia

  • Microsoft ukázal nové schopnosti osobnej asistentky Cortany, vrátane pripomienok a hlásení o zdravotnej kondícii.
  • Office 365 získa nové cloudom poháňané inteligentné schopnosti ako:
    • Tap in Word and Outlook, využitím Microsoft Graph bude jednoduchšie zlúčenie obsahu z existujúcich dokumentov do novovznikajúcich dokumentov či emailov.
    • Quickstarter pre PowerPoint a Sway prináša náčrt spracovania všetkých možných tém, vrátane textu a obrázkov, ktorý poslúži ako inšpirácia pri vytváraní vlastnej prezentácie.
    • Mapy, nová tabuľka v Exceli prepojená s Bing Maps, pretvárajúca geografické dáta do detailných vizualizácií.
  • Microsoft MyAnalytics (predtým Delve Analytics) je služba v Office 365, ktorá pomáha ľuďom pochopiť, ako efektívne trávia čas v práci. Nové možnosti prinášajú členom tímov a ich lídrom informácie, ktoré im pomôžu zefektívniť spoluprácu v rámci tímu.
  • Relationship Assistant, zahrnutý v Dynamics 365 for Sales, ktorý príde na trh už čoskoro, zjednodušuje interakciu so zákazníkmi na akomkoľvek zariadení.
  • Microsoft predstavil aj príklady, ako ich zákazníci využívajú ich služby – napr. Uber využíva Microsoft Cognitive Services v rámci ID kontroly v reálnom čase na zvýšenie bezpečnosti vodičov a zákazníkov.
  • Spoločnosť tiež oznámila, že podpísala globálnu dohodu s Renault-Nissan Alliance. Spoločne budú pracovať na vytvorení next-generation mobility services pre automobily poháňané Microsoft Azure, čo vylepší zážitok zákazníkov z personalizácie, rozšírenej navigácie, prediktívneho písania, funkcií vzdialeného monitoringu a over-the-air aktualizácií. Renault-Nissan si zvolil Azure pre jeho špičkové zabezpečenie.

Cloud

  • Windows Server 2016 bude všeobecne dostupný v októbri, IT profesionálom poskytne nové vrstvy bezpečnostných prvkov a inovácie inšpirované Azure infraštruktúrou a cloudovými aplikáciami. Microsoft a Docker Inc. rozširujú svoje partnerstvo, aby vytvorili Commercially Supported Docker Engine dostupný pre zákazníkov Windows Server 2016 zadarmo. Medzi novinkami sa objavili aj Windows Server Containers a Nano Server, ktoré vývojárom uľahčujú vyvíjať aplikácie novej generácie. Rýchlejšia implementácia a kompatibilita so súčasnou infraštruktúrou sú ich hlavnými prednosťami.
  • System Center 2016 bude takisto dostupné od októbra a prinesie zjednodušené riešenia manažmentu naprieč celým datacentrom a cloudom pre Windows Server.
  • Portfólio strategických partnerstiev rozšírila spolupráca s Adobe Systems. Zákazníci sa môžu tešiť na cloudové služby Adobe Creative Cloud, Adobe Document Cloud a Adobe Marketing Cloud. Posledný spomenutý bude preferovanou marketingovou službou pre Dynamics 365, Enterprise edition.
  • Dlho očakávaný preview Azure Stack TP2 umožňuje zákazníkom objavovať nové obchodné riešenia po integrácii služby Microsoft Azure do svojho dátového centra.
  • Operations Mangement Suite (OMS) uvádza na trh štyri nové integrované služby: Insights & Analytics, Automation & Control, Security & Compliance a Protection & Recovery. Či už v cloude alebo v dátovom centre, OMS umožňuje zákazníkom získať lepší prehľad, zvýšiť kontrolu, rýchlejšie riešiť problémy a zaistiť dostupnosť aplikácií a dát.

Služby pre IT profesionálov

  • Microsoft Technical Community je nová online komunita, ktorá spája IT profesionálov a odborníkov na témy a oblasti, ktorým sa venuje Microsoft. Slúži na výmenu skúseností, budovanie kontaktov a zdieľanie príkladov využitia služieb a produktov Microsoftu.
  • Microsoft IT Pro Career Center a Microsoft IT Pro Cloud Essentials sú teraz k dispozícii v 25 jazykoch na 40 trhoch. Kariérne centrum poskytuje bezplatné odborné poradenstvo o kariére v oblasti cloudu a IT Pro Cloud Essentials poskytuje ročné predplatné na cloudové služby, podporu a certifikáciu zadarmo.