Titul zaznamenal 2,85 milióna stiahnutí z App Store počas prvého dňa.

Super Mario Run púta pozornosť. Je to prvá mobilná hra priamo od Nintenda a zároveň obsahuje postavičku legendárneho inštalatéra Maria. Názory hráčov na jej kvalitu sa síce líšia (prečítajte si našu recenziu), avšak je nepopierateľné, že o hru je záujem. Takmer každý chce vyskúšať, ako sa hrá Super Mario na mobilných zariadeniach.

To zneužívajú aj vývojári aplikácií pre Android. Tí profitujú z toho, že Super Mario Run je zatiaľ dostupný iba pre iOS zariadenia a obchod Google Play zaplavili jeho klonmi. Nie všetci používatelia totiž vedia, že si hru do Android zariadenia ešte nestiahnu a v ponuke obchode Google Play ju preto vyhľadávajú. Namiesto originálnej hry si následne stiahnu niektorý klonov.

Ako informuje portál CNET, hry Mario Run Jumper a Super Plumber Run sa objavili aj v rebríčkoch najviac sťahovaných hier. Minimálne v zahraničí, na Slovensku sú používatelia očividne lepšie oboznámení o dostupnosti hry 🙂 Každopádne, Google medzičasom odstránil hru Mario Run Jumper z ponuky obchodu Google Play, pretože porušuje pravidlá pomenovania aplikácií.

Zahraničné média takisto varujú pred inštaláciou aplikácií, ktoré v obchode síce nenájdete, ale cez vyhľadávač sa môžete dostať k súborom, ktoré sa tvária ako .apk súbory s hrou Super Mario Run. Prípadne sľubujú, že vám hru stiahnu vo verzii pre Android. Dajte si na to pozor.

Super Mario Run sa síce časom objaví aj na Android zariadeniach, ale zatiaľ ide o exkluzívny titul pre platformu iOS.

Zdroj: Cult of Mac

Prečítajte si aj:

Recenzia Super Mario Run: Mario zavítal na iOS zariadenia. Revolúciu však nečakajte

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit