ANC s cenou pod 49 eur, týmto chcú slúchadlá zaujať.

Na pohľad pekne spracované slúchadlá, ktoré prišli do našej redakcie v bielo červenom variante. Kúpiť sa dá aj čierno-červený. Oba vyzerajú dobre a je to viac otázka vkusu. Majú plastovú konštrukciu s možnosťou skladania. Mušle sa ale naplocho otočiť nedajú.

Pamäťová pena

Polstrovanie je koženkové a je silnejšie, než sa dá vidieť pri iných slúchadlách. Výrobcovia prešli na veľmi tenkú koženku alebo materiál tomu podobný. Ten je náchylnejší na roztrhanie. V tomto prípade hrubšie polstrovanie zostáva stále dostatočne mäkké a jemné.

Pomáha aj pamäťová pena, poznáte ju podľa stlačenia. Pomalšie sa vracia späť do svojho pôvodného tvaru. Na ušiach sú slúchadlá pohodlné, avšak pri dlhšom nosení vám môže byť viac teplo. To je práve tou koženkou.

Rozmerovo aj prítlakom sú pohodlné a tým, že prekryjú celé uši, na hlave vôbec netlačia. Silnou stránkou a to treba zmieniť extra, je vlastné odhlučnenie. Môžete si púšťať hudbu poriadne nahlas a okolie nebude nič počuť. Umiestnenie meničov do vnútornej konštrukcie plus polstrovanie sa tento raz podarilo.

Hluk

Aktívne odhlučnenie rušenia od okolia je poriadne silné. Stačí mať slúchadlá na ušiach a funkciu zapnúť a odfiltrujete tlačiareň alebo klimatizáciu. Klimatizáciu úplne, zvuk tlačiarne odhadom viac ako o polovicu. Už tradične je tu na výber medzi ANC / Ambient, aby ste počuli aj okolie. Oba režimy sa dajú vypnúť a môžete mať slúchadlá v pasívnej forme.

Vydržia približne 40 hodín, čas sa dá ešte navýšiť vypnutím ANC. Avšak už toto je dobrý čas. Je ale pravda, že Sony alebo JBL ide ešte ďalej. Záleží od kusu. Pri cene modelu S1 k tomuto nemám výhrady. Táto dĺžka v praxi znamená, že si s nabíjaním netreba robiť starosti a je to tak na dve nabíjania za týždeň.

Menšou nevýhodou môže byť microUSB kábel, ale toto vzhľadom na cenu slúchadiel a frekvenciu potreby nabíjania dokážem prehliadnuť. Tiež je škoda, že ich treba mať vždy nabité. Vo vypnutom stave nebudú fungovať cez pripojenie audio káblom.

Zvuk

Po hudobnej stránke sú tu dve veci. Prvá je vyváženosť reprodukcie vo väčšine spektra. Hrajú príjemne a zreteľne. Pri vyšších frekvenciách a pri nižších sú mierne ploché a chýba im viac prejavu.

To sa podobá na pocit, ktorý poznáte z reprodukcie, ktorá vás síce zaujme ale nenadchne. Treba to trošku pokriviť ekvalizérom a získate lepší prejav.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Pohodlne držia na hlave bez veľkého tlaku
  • Vynikajúce odhlučnenie aj bez zapnutého ANC
  • Dlhá výdrž na batériu
  • možnosť spárovať k 2 zariadeniam naraz

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Menej detailov pri vysokých a veľmi nízkych frekvenciách

Cena: 49 eur (po prepočte z USD)

Zapožičal: SuperEQ.net

Produktové fotografie: Ondrej Macko

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreSuperEQ S1
TypBluetooth 5.0
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenieáno
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Audio konektorI konektor
NFCnie
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]40 s ANC a BT
HodnotenieVýsledky
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]49,00

Prečítajte si aj:

Mu6 Ring: Netradičné slúchadlá nad uši (RECENZIA)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.