V piatok a v sobotu prebiehala v Bratislave v ImpactHUBe súťaž MADhack. Magazín TOUCHIT bol partnetom tejto súťaže a šéfredaktor TOUCHIT bol aj členom komisie, ktorá vybrala víťazov a odovzdala ceny pre najlepších. 

xamarin

Bol to už druhý ročník sútaže, ktorú organizuje spoločnosť Resco. Tímy mladých programátorov sa v súťaži pokúšajú v limitovanom čase vytvoriť funkčnú aplikáciu pre iOS, Android a Windows. Víťazné projekty sú odmenené finančnou hotovosťou. Minuloročný víťaz súťaže získal tiež pracovné miesto v spoločnosti Resco. Niektoré z projektov spoločnosť ďalej interne vyvíja.

Otvorenie súťaže MADhack prebehlo v piatok o 18 hodine, tímy sa rozdelili do 19:30 a do polnoci sa programovalo. Paralelne prebiehali aj workshopy (napr. úvod do Xamarinu). V soboru súťaž pokračovala od 9 hodiny. S prípravou projektov sa pokračovalo do 18 hodiny v sobotu a potom sa uskutočnili krátke prezentácie tímov, často aj s demo verziou pripravenej aplikácie. Videá z tejto súťaže uvidíte na špecializovanom facebookovom profile.

Hlavnú cenu si odniesol projekt Meeto. Aplikácia využíva prostredie Facebooku a Facebook Messenger na pokročilú komunikáciu medzi používateľmi. Tí môžu jednak medzi sebou komunikovať textovo, ale ľahko sa aj nájdu, keďže Meeto im zobrazuje aktuálne Google mapy, kde sa ich priatelia nachádzajú. Všetko beží rýchlo a nie je potrebné iné prihlásenia ako je Facebookové konto.

Cenu za najlepšie používateľské rozhranie získal projekt APhone. Jeho názov je odvodený od advanture phone a používatelia pritom zábavným spôsobom využívajú telefón.

Cenu verejnosti získal projekt BureaBot, ktorý zjednodušuje konanie pre cudzincov žiadajúcich o pobyt na Slovensku. Využíva pritom Facebook a v angličtine alebo v slovenčine poradí aké podlady pripraviť a kedy a kde sa dostaviť na vybavenie žiadosti.

 

Viac o spoločnosti Resco

RESCO – Slováci, ktorí sú známi v celom svete a chcú byť aj doma

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.