Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Líder v navigácii vozidiel Sygic a popredný poskytovateľ informačno-zábavných systémov vo vozidle pre operačný systém Android Automotive P3 spoločne oznámili nové partnerstvo, ktoré umožní vodičom nákladných vozidiel získať prístup k efektívnej profesionálnej navigácii prostredníctvom informačno-zábavného systému SPARQ.

Sygic vyvíja inovatívne multifunkčné navigačné riešenia pre autá, kamióny, dodávky a obytné automobily. Okrem toho dodáva profesionálne navigačné riešenia pre firmy a mestá a poskytuje riešenia na mieru pre automobilový priemysel. Na navigácie od Sygicu sa každý deň spoliehajú vodiči v 115 krajinách sveta.

Nikdy doteraz nebola GPS navigácia so špecializovanými funkciami pre nadrozmerné vozidlá od Sygicu dostupná priamo v informačno-zábavnom systéme auta pre takú širokú skupinu užívateľov. Výrobcovia originálneho vybavenia do vozidiel (OEM – Original Equipment Manufacturers), automobilky, majitelia kamiónu či prevádzkovatelia vozových parkov pre nákladnú dopravu môžu teraz získať profesionálnu navigáciu Sygic priamo z obchodu s aplikáciami SPARQ, ktorý je dostupný v akomkoľvek vozidle so systémom SPARQ.

Navigácia Sygic má vo svojom odvetví významné miesto, pretože v porovnaní s bežnými navigáciami dokáže presnejšie reagovať na omnoho rozmanitejšie situácie počas jazdy.

Ako jedna z prvých navigácií, ktorá začala podporovať operačný systém Android Automotive, ponúka Sygic kombináciu offline máp a online služieb, s ďalšími užitočnými informáciami pre šoférov. Patria medzi ne upozornenia na obmedzenie rýchlosti, aktuálne dopravné informácie, hlasové pokyny a oznámenia.

Systém tiež zahŕňa nastavenia pre veľkorozmerné vozidlá a špeciálne funkcie pre nákladiaky, routing pre elektrické vozidlá, a ďalšie veľmi užitočné funkcie, ktoré umožňujú bezpečnú jazdu s dôrazom na potreby užívateľa, s optimalizáciou pohonných hmôt a času jazdy.

„Teší nás, že môžeme spolupracovať so spoločnosťou P3 a pridať sa ku komunite SPARQ, ktorá sa rýchlo rozrastá,“ hovorí Štefan Jančiga, výkonný riaditeľ Sygic Navigation. „Spoločnosť P3 a operačný systém Android Automotive spoločne otvárajú novú éru informačno-zábavných systémov vo vozidle a menia to, čo bolo doteraz za volantom možné. Vďaka partnerstvu spoločností Sygic a P3 môžu majitelia a vodiči úžitkových vozidiel výhody týchto zmien naplno využiť.“

„Pre nás v spoločnosti P3 má kľúčový význam otvorenosť a maximálne úsilie o splnenie potrieb našich zákazníkov,“ uvádza Marius Mailat, výkonný a technologický riaditeľ spoločnosti P3 digital services.

„Sme veľmi hrdí, že môžeme privítať spoločnosť Sygic v našom ekosystéme SPARQ. Sygic GPS Navigácia je v tomto priestore uznávaná ako najlepšia svojho druhu. Používatelia systému SPARQ – jednotlivci aj spoločnosti – budú môcť využiť množstvo jedinečných funkcií a špičkové pokrytie navigácie Sygic, ktoré pridávajú obrovskú hodnotu nášmu operačnému systému založenému na Android Automotive OS,“ dodáva Mailat.

Spoločnosť P3 považuje navigáciu Sygic za mimoriadne cenné rozšírenie svojho navigačného systému na platforme SPARQ. Systém Electric Routes, ktorý vyvinula spoločnosť P3, poskytuje vodičom elektrických áut navigáciu, dynamické aktualizácie stavu nabíjania, ale tiež informácie a odporúčania s detailmi o nabíjacích staniciach priamo v mape. Operačný systém SPARQ je riešenie informačno-zábavného systému vo vozidle od spoločnosti P3 založený na operačnom systéme Android Automotve, v súčasnosti najrýchlejšie rastúcim operačným systémom vo vozidlách na svete. Platforma v cockpite vozidla SPARQ obsahuje obchod s aplikáciami, navigáciu, digitálneho a hlasového osobného asistenta, nabíjanie, médiá a zábavu. K dispozícii sú úplne automatické online aktualizácie softvéru a firmvéru.

Značky: