Webová verzia obľúbenej cestovateľskej aplikácie sa teraz nazýva Sygic Maps, v obchode App Store ju nájdete pod názvom Sygic Travel Maps.

Sygic výrazne vynovil svoju aplikáciu Sygic Travel, zmeny sa aktuálne týkajú webového rozhrania a aplikácie pre platformu iOS. Cestovateľská aplikácia je po novom dostupná cez web pod novým názvom Sygic Maps a na novej adrese maps.sygic.com. Pôvodnú doménu travel.sygic.com chce Sygic využiť pre cestovateľský magazín. Pracuje sa tiež na dátach, dostupnosti vo viacerých jazykoch a na integrácii do inteligentných hodiniek.

Nový web

Sygic Maps sú podľa Sygicu prvé mapy na svete zamerané priamo na cestovanie. Na rozdiel od bežných online máp zobrazujú priamo na mape turisticky zaujímavé miesta a uľahčujú tak prípravu výletov a navigáciu. Pomocou integrovanej funkcie plánovača je možné si vopred pripraviť kompletný itinerár alebo si len uložiť zaujímavé miesta na neskôr.

Nechýba ani cestovateľský sprievodca pre viac ako 10 tisíc destinácií, fotky, 360° videá, vyhľadávanie hotelov, rezervácia výletov a vstupeniek. Sygic Maps nahrádzajú pôvodný plánovač Sygic Travel. Služba je dostupná na doméne maps.sygic.com, svoje dáta môžete po prihlásení do používateľského konta synchronizovať medzi webom a mobilnými aplikáciami.

Webové rozhranie služby Sygic Maps

iOS aplikácia s vynoveným dizajnom

Zmeny, ktoré súvisia s novým webovým rozhraním, sú už dostupné aj v aplikácii pre iOS. Tá sa po novom nazýva Sygic Travel Maps. Najvýraznejšou zmenou nového dizajnu mobilnej aplikácie je, že dominantnou zložkou používateľského rozhrania je mapa. V prípade predchádzajúcej verzie sa po spustení aplikácie zobrazil zoznam vašich výletov. Teraz sa po spustení zobrazí mapa, ktorá okamžite zobrazuje atraktívne miesta vo vašom okolí – bez ohľadu na to, či ste na výlete alebo ste si nejaký výlet pripravili a naplánovali.

Nová verzia služby Sygic Travel Maps teda umožňuje jednoduchšie a rýchlejšie používanie aj bez predchádzajúceho plánovania výletu. Samozrejme, možnosť plánovať itinerár je stále k dispozícii. Môžete si plánovať trasu, vybrať pamiatky či zarezervovať hotel. Aplikácia je však po novom flexibilnejšia a vhodná aj na rýchle spustenie, aby ste okamžite videli zaujímavé miesta okolo vás, pričom ich môžete vyhľadávať a filtrovať podľa kategórií, ako sú reštaurácie, pamiatky, nočný život a ďalšie.

Vynovené rozhranie iOS aplikácie Sygic Travel Maps

Aplikácia Sygic Travel Maps zobrazuje mapu cez celú obrazovku. V ľavom hornom rohu je klasické vyhľadávacie políčko, presne tak, ako sú užívatelia zvyknutí napríklad pri Google Maps – to platí pre webové rozhranie aj aplikáciu. V oboch prípadoch je k dispozícii už spomenutá užitočná položka Sprievodca, ktorá obsahuje odporúčané miesta pre viac ako 10 tisíc destinácií a ďalšie informácie.

Mobilné aplikácie tiež ponúkajú praktický offline režim. Mapu a dáta si teda môžete stiahnuť priamo do vášho smartfónu. Aplikácia pre Android je momentálne dostupná ešte so starým, pôvodným dizajnom. Jej aktualizácia sa tiež pripravuje, novinky majú sprístupňované postupne. Prvá väčšia várka zmien je naplánovaná na leto.

Vľavo nový dizajn, vpravo pôvodný dizajn, ktorý aktuálne využíva už iba aplikácia pre Android

Google Play
App Store

Sygic Travel Maps pre Android a iOS. Nový dizajn ponúka iba iOS verzia, aktualizácia pre Android je v príprave

Zdroj: Sygic

Prečítajte si aj:

Týchto 10 appiek by mal mať každý cestovateľ

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit