Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Synology Inc. dnes uvádza na trh svoj najnovší NAS server DiskStation DS416play.

Používateľsky orientovaný štvoršachtový server vyzbrojený dvojjadrovým 1,6 GHz procesorom, ktorý svoj výkon dokáže dočasne zvýšiť až na 2,48 GHz. To je v skratke najnovšie vysoko výkonné úložné riešenie a aplikačný server vytvorený pre domáceho používateľa a kreatívnych profesionálov. Od teraz môžete mať celú knižnicu vašich dát doslova na jednom mieste.

“S ešte vyšším výkonom vám model DS416play pomôže splniť ešte viac každodenných úloh,“ povedal Jason Fan, produktový manažér spoločnosti Synology Inc. „Nadstavbové softvérové balíčky umožňujú používateľovi jednoducho pristupovať k multimediálnemu obsahu,  organizovať ho premeni5 tak NAS server z čisto úložného na  komplexné pracovné riešenie.“

Synology DS416play_02_web_web2016_3_nowat

Synology DS416play zvládne transkódovať jeden 4K Ultra HD kanál alebo dokonca tri full HD kanály súčasne, čím prináša používateľovi možnosť jednoducho a okamžite konvertovať multimediálne súbory do formátu potrebného na prehrávanie na rôznorodých pripojených zariadeniach. DS416play podporuje široké spektrum súborových formátov a tým dáva používateľovi možnosť si ešte jednoduchšie užiť jeho obľúbené filmy pri prehrávaní cez Apple TV, DLNA zariadenia, mobilné zariadenia či klasické počítače.

Vyzbrojený 1,6 GHz dvojjadrovým procesorom s dočasným pretaktovaním až na 2,48 GHz dokáže DS416play prenášať dáta rýchlosťou cez 225 MB/s pri čítaní a 186 MB/s pri zapisovaní pri konfigurácii RAID 5 v prostredí Windows. Duálny gigabitový LAN port prichádza s podporou funkcie failover, takže aj pri chybe primárneho LAN spojenia je DS416play stále online vďaka tomu sekundárnemu.

Synology DS416play_03_web_web2016_3_nowat

DS416play využíva operačný systém DiskStation Manager (DSM), najrozšírenejší a najintuitívnejší operačný systém pre sieťové úložné riešenia. Ponúka široké portfólio aplikácií od zálohovania, cez prehrávanie multimédií až po kolaboračné nástroje pre profesionálov. V rámci hodnotenia NAS zariadení strednej triedy získal najvyššie celkové hodnotenie v rámci 10th TechTarget Quality Awards survey a taktiež získal niekoľko prestížnych mediálnych ocenení vrátane PC Mag Readers‘ Choice a to päť rokov po sebe.

Dostupnosť

DS416play je od dnes dostupný globálne. Maloobchodná odporúčaná cena pre slovenský trh je 486 Eur.