Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Tachyum získala ocenenie Startup roka (Startup of the Year) a jej CEO Dr. Radoslav Danilák sa v rámci slovenského národného kola súťaže Central European Startup Awards (CESAwards) stal Zakladateľom roka (Founder of the Year).

Radoslav Danilák, TachyumZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Radoslav Danilák, CEO Tachyum

Tachyum je víťazom medzi slovenskými spoločnosťami, ktoré sú inšpiráciou pre novú generáciu zakladateľov a pozitívne vplývajú na ekonomiku a svet ako taký. Hlavný  produkt spoločnosti Prodigy, prvý univerzálny procesor na svete, možno už dnes považovať za úspech, ktorý budí na trhu veľkú pozornosť inovatívnym prístupom, ktorý má potenciál priniesť prevrat do odvetvia.

Dr. Danilák získal ocenenie ako zakladateľ, resp. spoluzakladateľ startupu, pričom preukázal silné vodcovské schopnosti a dosiahol výnimočné výsledky v biznise. Je inšpiráciou nielen pre svoj tím, ale aj vzorom pre ďalšiu generáciu zakladateľov.

„Som potešený, že som získal cenu Central European Startup Awards pre Zakladateľa roka na Slovensku, no ešte väčšiu radosť mám z ocenenia pre Tachyum ako top spoločnosti v krajine,“ povedal Danilák. „Všetci v našej spoločnosti Tachyum usilovne pracovali na vývoji prvého univerzálneho procesora na svete, ktorý svojim príchodom na trh naplní rastúce potreby umelej inteligencie (AI), vysokovýkonných výpočtov (HPC) a hyperškálových dátových centier. Všetkým našim podporovateľom patrí veľká vďaka. Som dvojnásobne vďačný za obe naše víťazstvá.“

Ocenenia Central European Startup Awards sa udeľujú od roku 2014. Počet zúčastnených krajín sa odvtedy rozrástol na 18 (Poľsko, Česko, Slovensko, Rakúsko, Maďarsko, Slovinsko, Chorvátsko, Srbsko, Rumunsko, Bulharsko, Lotyšsko, Litva, Estónsko, Albánsko, Bosna a Hercegovina, Kosovo , Severné Macedónsko, Čierna Hora). Stal sa tak najväčším festivalom startupov, ktorý nie je konferenciou a ani neponúka prezentácie účastníkov. Jeho cieľom je inšpirovať, podporovať a objavovať podnikanie v strednej Európe a zároveň spájať komunitu startupových nadšencov s celým ekosystémom spolupracovníkov a podporovateľov na všetkých úrovniach.

Spoločnosť Tachyum a jej zakladateľa Radoslava Daniláka možno podporiť v ďalšom kole súťaže na úrovni stredoeurópskeho regiónu (Central Europe), hlasovanie je dostupné na tomto odkaze zadaním „Tachyum“ do políčka “Filter by nomination name”. Verejné hlasovanie bude prístupné do 15. júna. Vyhlásenie regionálnych víťazov bude zverejnené v priebehu júna a júla. Najlepšie startupy zo strednej Európy postúpia do súťaže Global Startup Awards, ktorá oceňuje najlepšie nápady a najlepšie mozgy v 10 regiónoch sveta v 105 krajinách Európy, Ázie a Afriky, aby vyzdvihla podnikateľského ducha a startupové ekosystémy.

Organizácia národnej selekcie regionálnej startup súťaže CESAwards prebieha pod záštitou StartuPeak,  slovenskej startup komunity, ktorá umožňuje startupistom vytvárať zmysluplné vzťahy, pomáha im rásť a rozvíjať sa.

Ďalšie informácie o Central European Startup Awards sú dostupné na https://centraleuropeanstartupawards.com/

Značky: