Poznámky vo vlastnej komunikačnej aplikácii je zaujímavá možnosť.

Teraz prišla na rad aj Threema. Výhody? Zrejmé. Tým, že ide o silne šifrovaný a súkromný nástroj, máte istotu, že poznámky sú len vaše. Podobne, možno s rôznym dosahom na súkromie sú na tom aplikácie Messenger, WhatsApp a Viber.

Signal takisto umožňuje posielať správy sebe a mať tak poznačené niečo na vysokej úrovni bezpečnosti ako u Threemy. Tomu sme sa venovali v tomto článku. Threema s novinkou prišla v polovici januára a ide o vynikajúcu možnosť, ak chcete mať niektoré typy informácií práve tu.

Ako na to?

Vývojári to poňali veľmi užitočne a ešte máte aj potvrdzujúcu informáciu o tom, že ste funkciu použili správne. Vytvoríte si diskusnú skupinu, no len vy budete jediný účastník. Kým nepridáte ďalšiu osobu alebo osoby, ide o miesto považované za vaše osobné poznámky. Skupín si môžete vytvoriť viac, základom je, aby ste boli jediný člen.

Do tejto skupiny môžete vkladať texty, obrázky aj nahrávky. Môže to byť váš súkromný diktafón. Funguje to tak, že stlačíte zelené tlačidlo na začiatok konverzácie. Namiesto kontaktu sa ale hore prepnete na skupiny a ťuknete na položku Nová skupina.

Pomenujete ju a potvrdíte, že chcete naozaj vytvoriť prázdnu skupinu. Potom sa v nej zobrazí informácia, že slúži ako bezpečný zápisník vašich údajov. Máte tak zároveň istotu, že ste novú funkcionalitu použili správne.

Zdroj: Threema blog, vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.