Od 19. septembra vymenila spoločnosť Samsung už 57 percent smartfónov Galaxy Note7 používaných v Európe za nové.

Z toho 90 % zákazníkov si vymenilo svoj Galaxy Note7 za nový rovnaký model a len 3 percentá zvolili iný typ smartfónu Samsung Galaxy. Výmenný program by mal trvať približne do prvej polovici októbra.

Samsung tiež oznámil dátum začiatku predaja Galaxy Note7. V Európe sa smartfóny dostanú na trh 28. októbra, podmienkou je však úplné dokončenie už spomínaného výmenného programu.

Napriek okolnostiam prieskum realizovaný naprieč Európou preukázal, že zákazníci značke Samsung aj naďalej dôverujú. Na vzorke 5 000 ľudí z Veľkej Británie, Nemecka, Francúzska, Španielska a Talianska bolo zistené, že pre 61 % výmena Galaxy Note7 nezmenila ich pohľad na značku Samsung a 15 % z nich dokonca teraz vníma Samsung pozitívnejšie.

V prípade, že sa chcete uistiť, že ste majiteľmi nového, a teda bezchybného modelu Samsung Galaxy Note7, skontrolujte svoje zariadenie podľa sériového čísla (IMEI), ktorý stačí zadať do príslušného textového poľa. Nové zariadenia sú taktiež identifikovateľné na základe zeleného indikátora batérie a podľa čierneho štvorčeka na škatuľke.

Značky: