Samsung Galaxy S25 Ultra pravdepodobne príde s novým dizajnom.

Už dlhšiu dobu sa špekuluje o tom, že Samsung sa pripravuje na veľkú zmenu dizajnu v prípade budúcoročnej série Samsung Galaxy S25. Výraznou zmenou by tak mal prejsť model Ultra, ktorý by prišiel o svoj ikonický hranatý dizajn. Výrazné hrany pritom tento rok získal skladateľný model Galaxy Z Fold6, pričom sa inšpiroval práve modelom Ultra zo série Galaxy S. Ďalšia generácia smartfónu by však mala vsadiť už na nový dizajn.

Skoršie úniky pritom odkazovali na to, že namiesto výrazných hrán smartfónu by mal model získať hrany zaoblené. Dizajn však mal pripomínať model Galaxy Note7, ktorý bol svojho času neslávne známy pre problémy s vybuchovaním. Model Ultra teda mal oblými hranami zapadnúť medzi zvyšné modely série Galaxy S, avšak nový únik potvrdzuje, že nie všetko bude tak, ako sa predtým zdalo.

Dizajn smartfónu tak bude predsa oblejší, výrazné pravouhlé hrany teda už nemáme čakať. Vzor z modelu Galaxy Note7 si však telefón nevezme, zaoblenie hrán nebude také výrazné. V skutočnosti má teda Galaxy S25 Ultra získať len mierne zaoblené hrany, čo potvrdzuje aj snímka zverejnená známym leakerom s prezývkou Ice Universe. Ten na sociálnej sieti X (predtým Twitter) zdieľal snímku s dvomi modelmi, pričom na ľavej strane je možné vidieť aktuálny Galaxy S24 Ultra a napravo pripravovaný Galaxy S25 Ultra.

Nový model by mal získať pomerne rovnakú veľkosť displeja ako tohtoročná verzia, pričom rozdiel bude len v hranách telefónu. Zdá sa však, že aj rámčeky okolo displeja budú o niečo tenšie, čím by sa mohol vylepšiť pomer funkčnej plochy displeja. Zatiaľ čo pôvodné úniky o zmenách dizajnu teda mohli znieť znepokojujúco, nové informácie fanúšikov skôr tešia.

V komentároch pod príspevkom leakera na sociálnej sieti X sa tak objavili radostné reakcie fanúšikov, ktorí sa na zaoblené hrany tešia. Jeden z používateľov súčasného modelu Ultra pritom zverejnil aj snímku s popisom „Konečne žiadna bolesť“ pričom poukazoval na to, že ostré hrany telefónu sa mu bežne zarývajú pri používaní do ruky. Zdanlivo kontroverzný krok teda nakoniec môže byť tou správnou cestou Samsungu, avšak ako to bude s dizajnom pri predstavení zistíme až začiatkom budúceho roka.

Zdroj: X (@IceUniverse), sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.