Nové snímky odhaľujú dizajn beztlačidlového smartfónu Xiaomi.

Čínske Xiaomi je bezpochyby priekopníkom v nových technológiách. Snaží sa udržať s trendom, no zároveň aj zapracovať na niečom, čo neponúka konkurencia. Dôkazom sú aj viaceré vydarené modely, pričom do pozornosti dávame najmä Xiaomi 14 Ultra, Xiaomi MIX Flip či pripravované modely zo série Xiaomi 14T. Okrem prípravy novej série prémiových smartfónov však čínsky gigant pracuje aj na zaujímavom telefóne.

Je ním beztlačidlový telefón, ktorý púta pozornosť nielen fanúšikov značky, no aj nadšencov do technológií. Tento telefón má byť predstavený a uvedený aj do komerčného predaja, čo zvyšuje pozornosť fanúšikov ešte viac. Ovládanie by namiesto tlačidiel teda malo prebiehať len dotykom po stranách smartfónu.

Displej by sa teda mal nachádzať aj po bočných stranách telefónu. Ide určite o zaujímavý koncept, ktorý však nie je novinkou. Fanúšikovia spoločnosti si totiž určite pamätajú koncept telefónu Mi MIX Alpha ako telefónu s displejom takmer po celej ploche telefónu. V prípade tohto zariadenia bol teda displej aj na zadnej strane, výnimkou bol jeden pruh. Treba však spomenúť, že tento telefón nešiel do komerčného predaja.

Beztlačidlový Xiaomi smartfónZdroj: Xiaomiadictos.com
Beztlačidlový Xiaomi smartfón

Beztlačidlový telefón, ktorý zatiaľ nemá názov pod ktorým bude na trhu, sa objavil na snímke. Je na nej skutočne vidno, že sa tlačidlá po jeho bokoch nenachádzajú. Výhodou v tomto prípade je práve to, že dizajn v porovnaní s Mi MIX Alpha má oveľa sofistikovanejší dizajn, ktorý bude pri bežnom používaní oveľa praktickejší.

Snímky, na ktorých sa telefón nachádza, nie sú zatiaľ overené. Nie je teda jasné, či je toto skutočne finálny dizajn beztlačidlového smartfónu od Xiaomi. Ak však skutočne ide o tento model, je takmer isté, že výrobca je už v pokročilom štádiu jeho prípravy. Predstavenie by sa teda nemalo dlho odkladať.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.