V marci vypne Google službu Inbox.

Neznamená to, ale že používatelia tradičného Gmailu prídu skrátka. Nateraz to vyzerá, že Google pokračuje vo vylepšovaní svojej primárnej služby na správu pošty. Postupne by tak mali pribudnúť funkcie dostupné v Inboxe aj do Gmailu.

Aktuálne hovoríme najmä o aplikácii pre smartfóny. Obrázok, ktorý sa objavil na Reddite, naznačuje ďalší vývoj.

Objaviť by sa mohlo zlučovanie správ do konverzácií podľa typu (aktuálne v Inboxe nazvané ako Kategória), podobne ako doteraz v Inboxe s tým rozdielom, že vy si budete môcť vytvárať ich názvy. Takéto niečo bolo doposiaľ možné len v Inboxe. Princíp štítkov, ktorý vám zoskupí konverzácie je trochu odlišný.

Nasledovať by mohlo vytváranie pripomienok, ktoré má doteraz len Inbox. Nepredpokladáme, že sa bude rozhranie výrazne meniť. Google sa skôr pokúsi o prevedenie doterajších funkcií z Inboxu do Gmailu, ktoré tu stále absentujú.

Ak je obrázok dostatočne dôveryhodný, pribudne pripnutie emailov rovnako ako je to v Inboxe. Je to užitočná funkcia, ktorá zabezpečí, že v priečinku doručenej pošty vždy zostanú pripnuté položky zobrazené. Na rozdiel od správ, ktoré nebudú pripnuté a tie sa prepínačom dočasne skryjú.

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Gmail pre iOS dostal priečinok spoločnej doručenej pošty

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.