Fotoaparát je najväčším lákadlom nového iPhonu.

Bez ohľadu na to, čo si myslíte o iPhone 7 – jeho fotoaparát je najväčším lákadlom. A to aj napriek tomu, že ide o každoročnú evolúciu a vylepšenie fotoaparátu je už pravidlom. Apple však v posledných mesiacoch vynaložil veľké úsilie, aby opäť predbehol konkurenciu a priniesol aj niečo extra.

Výsledkom je duálny fotoaparát v modeli iPhone 7 Plus. A práve schopnosti tohto fotoaparátu otestoval počas víkendu športový fotograf DeMarco Murray. Jeho fotky prikladáme do článku, kompletnú galériu nájdete na webe Sports Illustrated.

Autor: DeMarco Murray, Sports Illustrated

Pripomeňme, že štandardný iPhone 7 má 12MP fotoaparát s f/1.8 a s optickou stabilizáciou obrazu. Apple vylepšil snímanie fotiek v slabších svetelných podmienkach, v tomto smere iPhone 6s za konkurenciou zaostával. Novinkou je aj dvojtónový blesk so 4 LED diódami.

iPhone 7 Plus ponúka dva 12MP senzory. Jeden z nich je totožný s iPhonom 7, druhý snímač je teleobjektív. Vďaka tomu môžete pri snímaní fotiek využiť aj oveľa kvalitnejší zoom v porovnaní s klasickým fotoaparátom. Duálny fotoaparát ponúka 2-násobné optické priblíženie a softvér v iOS využíva v prípade potreby oba snímače na vytvorenie čo najlepšej fotky pri použití zoomovania. Dva snímače využijete aj pri experimentovaní s hĺbkou ostrosti.

Autor: DeMarco Murray, Sports Illustrated

Doplnené: Pozrite si aj fotografie, ktoré vznikli pomocou iPhonu 7 na US Open

Zdroj: Sports Illustrated

Prečítajte si aj:

VIDEO: Apple predstavil iPhone 7. Neprekvapí, ale zaujme fotoaparátom

 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit