Zatiaľ nikto netuší, či vo svete smartfónov budú užitočné. Prípadne, či zostanú ďalej rozvíjané podľa prvotných návrhov.

Podľa patentu, o ktorom sa zmienil aj server LetsGoDigital to vyzerá, že LG už má svoju predstavu o skladacom displeji. Podľa prvých správ sa predpokladalo, že displej bude výlučne na vnútornej strane zariadenia. To by ale znamenalo, že zatvorením zariadenia prídete o displej. Teraz aj na základe dostupných informácií to vyzerá na viac typov ohybného displeja.

Najpravdepodobnejší scenár bude s displejom na vonkajšej strane zariadenia. Presne tak, ako sme to videli napríklad pri Samsungu. Z malého zariadenia by sa mohlo stať v prípade potreby väčšie.

LG takisto rieši špeciálny mechanizmus, ktorý by zariadenie udržal roztiahnuté a zamedzil tomu, aby sa displej počas používania ohýbal alebo mechanicky namáhal, ak používateľ nechce meniť veľkosť zariadenia.

Keďže zatiaľ ide len o fázu patentu, nie je možné s určitosťou tvrdiť, či zariadenie od LG bude mať vo výsledku takúto podobu. Faktom je, že firmy ako Samsung, Huawei aj Lenovo už pracujú na zariadeniach s takýmto typom displeja. Bude teda otázkou, kto príde s použiteľnejším konceptom.

Takisto predpokladáme, že tu bude jeden, možno dvaja hlavní hráči (výrobcovia) displejom. Na to, aby si každá firma vyrábala svoj vlastný displej, nebude mať pravdepodobne prostriedky resp. ich nebude ochotná vydávať týmto smerom.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Skladací displej od Xiaomi? Posúďte sami

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.