Nie, nemusíte mať aktívny Premium účet.

Webový vývojár upozornil na trik, ktorý dokáže odstrániť veľké množstvo reklamy, napríklad z YouTube. Predtým, ako tento trik vyskúšate, je dôležité pamätať na to, že reklama pomáha financovať tvorcov obsahu, aby mohli pokračovať vo svojej práci a prinášali obsah, ktorý máte radi. Používajte preto tento trik zodpovedne.

Ako to celé funguje? 

Väčšinou, keď píšeme URL adresy, tak sa zameriavame na to, že bodka slúži výlučne na rozdelenie názvu domény – napríklad „youtube“ a „com“, a asi sme nikdy na koniec už nepridali žiadnu ďalšiu bodku. Keďže táto skutočnosť nie je všeobecne zaužívaná, mnohí vývojári webových stránok ju nezohľadňujú, čo vedie k zvlášť zaujímavým výsledkom (alebo ku chybe).

Ak však pridáme ďalšiu bodku do webovej adresy YouTube, ako je to popísané nižšie, reklama sa pred videom už neprehrá. Pri testovaní sme nenarazili na neštandardné správanie stránky, pričom nie je vylúčené, že sa môžu objaviť aj určité chyby v zobrazení.

V prípade väčšiny webových stránok, vrátane našej touchit.sk, pridanie bodky spôsobí chybu a stránka prestane fungovať. Trik, ktorý dokáže oklamať reklamu síce funguje na hlavnej stránke YouTube, ale pridaním ďalšej bodky do adresy YouTube Music sa webová aplikácia úplne rozpadne. 

Normálna adresa URL, bežné reklamy

https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

Zmenená adresa URL, málo alebo žiadne reklamy

https://www.youtube.com./watch?v=dQw4w9WgXcQ

Nepochybujeme o tom, že spoločnosť Google nájde v priebehu niekoľkých dní spôsob, ako v YouTube vyriešiť problém s odstavením reklamy.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: YouTube Music ma prekvapil, je lepší ako Spotify

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.