Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nová Wi-Fi kamera Tapo C211 od spoločnosti TP-Link, popredného dodávateľa sieťových produktov a riešení pre múdru domácnosť, ktorá je ako prvá z rodiny Tapo vyrábaná v čiernom prevedení, prinesie úľavu nielen rodičom, ale všetkým, ktorí hľadajú jednoduché riešenie na zabezpečenie domova. Vďaka možnosti horizontálnej a vertikálnej rotácie, obojsmernej komunikácii alebo perfektnému videniu aj v noci, budú jej majitelia stále „jednou nohou doma“.

Kamera Tapo C211 v elegantnom čiernom prevedení dokáže nenápadne sledovať dianie v celej miestnosti, a to vďaka zornému poľu v rozsahu 360 ° horizontálne a naklápanie v rozsahu 114 °. Neviditeľné miesta sú tak eliminované na minimum, pričom je možné kameru postaviť prakticky na akúkoľvek pevnú podložku, čím je dosiahnutá maximálna flexibilita.

Nie je to ale len perfektné priestorové pokrytie, ktoré robí z takej malej kamery takého veľkého pomocníka. Krištáľovo čistý obraz s 2K rozlíšením (2304 x 1296 px) detailne zaznamená všetky dôležité okamihy, a to dokonca aj za tmy. Kamera totiž zvládne v nočnom režime dohliadnuť až na vzdialenosť 10 metrov.

V prípade detekcie akéhokoľvek pohybu dostanú užívatelia okamžité upozornenie prostredníctvom aplikácie Tapo. Detekcia si však možno upraviť podľa vlastných preferencií, a tak je možné dostávať notifikácie iba pre dôležité udalosti. Pri predplatení služby Tapo Care môžu používatelia dostávať upozornenia aj pri detekcii detského plaču.

Kamera po rozpoznaní pohybu sleduje objekt pomocou otáčavého objektívu, a to po celú dobu, kedy je spozorovaná osoba alebo zviera v dosahu. Výrobca ale myslí aj na súkromie, a preto umožňuje blokovať určité zóny, kde nechcete, aby bol zhotovený záznam. Typicky ide o časti spálne alebo obývačky.

Obojsmerná komunikácia aj podpora hlasového ovládania

Vítanou funkciou je aj možnosť obojsmernej komunikácie v reálnom čase. Integrovaný mikrofón a reproduktor tak využijú rodičia, spolubývajúci, ale aj majitelia domácich maznáčikov napríklad na ich upokojenie. Zariadenie je možné tiež ľahko prepojiť s hlasovými službami, ako je Google Assistant alebo Amazon Alexa. Možnosti ovládania kamery aj komunikácia s jej okolím sú teda naozaj široké.

Ešte múdrejšie riešenie

Obraz z Wi-Fi kamery Tapo C211 je možné prezerať v reálnom čase hneď v dvoch chytrých telefónoch súčasne. To ocenia najmä rodičia. Videozáznamy sa ukladajú na microSD kartu s maximálnou kapacitou 512 GB. Tiež je možné využiť spoplatnenú službu Tapo Care, ktorá na vzdialenom úložisku bezpečne uchováva všetky dáta a tridsaťdňovú históriu videí.

Aplikácia Tapo, ktorá je dostupná pre Android a iOS v češtine aj slovenčine, umožňuje jednoduchú inštaláciu zariadenia. Súčasne je možné cez ňu kameru ovládať, sledovať živé dianie, prehrávať si záznamy a vykonávať ďalšie operácie. V aplikácii je možné tiež sledovať ďalšie zariadenia pre múdru domácnosť z rodiny Tapo. Nová tretia verzia navyše podporuje aj produkty Kasa.

Kľúčové vlastnosti kamery TP-Link Tapo C211:

• Vysoké 2K 3MP rozlíšenie (2304 x 1296 pixelov)

• Nočný režim s dosahom až 10 metrov

• 360° vizuálne pokrytie

• Detekcia pohybu a okamžité notifikácie

• Presné sledovanie pohybu

• Obojsmerná komunikácia

• Lokálne alebo cloudové úložisko

• Zóny súkromia

• Hlasové ovládanie

Bližšie informácie o produktoch nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/cloud-camera/tapo-c211/

Značky: