Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný dodávateľ sieťových produktov a chytrých riešení pre domácnosť, predstavuje novinku v podobe kamery Tapo C212, ktorú je možné pripojiť nielen cez Wi-Fi sieť, ale aj cez ethernetový port.

Ide teda o skutočne univerzálne a efektívne riešenie na ochranu vnútorných priestorov. Nový model ponúka veľkorysé priestorové videnie, kvalitný obraz, nočný režim alebo možnosť obojsmernej komunikácie, čo ocenia nielen rodiny s deťmi, ale všetci, ktorí hľadajú efektívne riešenie domáceho zabezpečenia.

Sleduje všetko, čo treba

Domáca Wi-Fi kamera Tapo C212 zaujme nielen svojim novým dizajnom v elegantnom bielom prevedení, ale aj svojou univerzálnosťou. Je možné ju položiť na akúkoľvek pevnú podložku a nechať pracovať. Vďaka objektívu, ktorý sa otáča vodorovne v rozsahu 360 ° a zvisle v rozsahu 114 °, sú neviditeľné miesta eliminované na minimum, a vďaka 2K rozlíšeniu (2304 x 1296 px) poskytuje krištáľovo čistý obraz.

Všetky dôležité udalosti však dokáže zachytiť aj v noci. Infračervené videnie s vlnovou dĺžkou 850 nm podporuje automatický farebný filter. Pri slabom osvetlení zaznamená dianie vo vzdialenosti až 10 metrov.

Kamera dokáže v prípade detekcie pohybu okamžite rozoslať upozornenie na chytré telefóny prostredníctvom aplikácie Tapo. Je možné si ale nastaviť vlastné preferencie notifikácií, a tak je možné vynechať upozornenie na pohyb domáceho maznáčika. Pokiaľ si zákazník predplatí službu Tapo Care, môže dostávať informácie napríklad pri zaznamenaní detského plaču.

Tapo C212 je šikovným pomocníkom vo všetkých smeroch. Akonáhle zaznamená pohyb, objekt sníma pomocou otáčavého objektívu, kým ho nestratí z dohľadu. Výrobca ale myslí aj na súkromie, a preto umožňuje blokovať určité zóny, kde nechcete, aby bol zhotovený záznam. Typicky ide o časti spálne alebo obývačky.

Praktický doplnok kamery predstavuje možnosť obojsmernej komunikácie v reálnom čase. Tapo C212 má integrovaný kvalitný mikrofón i reproduktor, ktorý možno využiť napríklad pri pozdravení detí, spolubývajúcich, ale aj na utešenie domácich miláčikov. Užitočná je aj funkcia hlasových asistentov Amazon Alexa alebo Google Assistant.

Ešte múdrejšie riešenie

Dianie priamo pred objektívom kamery je možné sledovať v reálnom čase z dvoch chytrých telefónov súčasne. Spätne je možné si záznamy prezrieť buď využitím spoplatnenej služby Tapo Care, ktorá ich ukladá po dobu 30 dní na bezpečné šifrované úložisko, alebo si ich možno sťahovať na microSD kartu s kapacitou až 512 GB.

Aplikácia Tapo dostupná v češtine aj slovenčine pre Android a iOS zaručuje rýchlu a jednoduchú inštaláciu kamery. Z aplikácie je možné prístroj ovládať, sledovať živé dianie pred objektívom a vykonávať ďalšie operácie, ale aj spravovať ďalšie zariadenia pre múdru domácnosť z rodiny Tapo. Nová tretia verzia aplikácie navyše podporuje aj produkty značky Kasa.

Kľúčové vlastnosti TP-Link Tapo C212:

• Vysoké 2K rozlíšenie (2304 x 1296 pixelov)

• Pokročilý nočný režim s dosahom až 10 metrov

• 360° vizuálne pokrytie

• Detekcia pohybu a okamžité notifikácie

• Presné sledovanie pohybu

• Obojsmerná komunikácia

• Lokálne alebo cloudové úložisko

• Zóny súkromia

• Hlasové ovládanie

• Možnosť pripojenia cez Wi-Fi alebo ethernetový port

Bližšie informácie o produktoch nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/cloud-camera/tapo-c212/

Značky: