Jej používanie je intuitívne.

Používateľské rozhranie smartfónov vo väčšine prípadov obsahuje prepracovaných správcov súborov, ktorí ponúkajú aj nadštandardné funkcie, ako napríklad prístup ku cloudovému úložisku a podobne. Pokiaľ vám však správca súborov vo vašom telefóne z akéhokoľvek dôvodu nevyhovuje, tak ho môžete nahradiť aplikáciou tretej strany. Ak nemáte telefón Google Pixel, tak s najväčšou pravdepodobnosťou vo svojom telefóne nemáte nainštalovaného ani správcu súborov Files od Google. Ide o šikovnú aplikáciu, ktorá je teraz vďaka novinke ešte praktickejšia.

Hoci niektoré zdroje informovali o exkluzívnej funkcii pre telefóny Google Pixel, tak u nás v redakcii sa táto novinka objavila vo viacerých Android telefónoch rôznych značiek. Aplikácia Files prešla v ostatných týždňoch malými zmenami, ktoré preskupili niektoré ovládacie prvky na nové miesta, avšak v týchto dňoch sa v pravom dolnom rohu začína viacerým používateľom objavovať tlačidlo s označením “Skenovať, pomocou ktorého môžete skenovať rôzne dokumenty.

Ide o podobnú funkciu, ktorá sa objavila aj v prostredí aplikácie Google Disk, avšak tá je v tejto aplikácii označená symbolom fotoaparátu. Novinka v prostredí aplikácie Files je však určená na rýchle zdieľanie dokumentov ihneď po naskenovaní.

Po stlačení tlačidla Skenovať sa otvorí prostredie fotoaparátu s režimami „Manuálne“ a „Automaticky nasnímať“, po čom už stačí iba nasmerovať fotoaparát na požadovaný dokument a stlačiť spúšť fotoaparátu. Po vytvorení skenu sa objaví celý rad nástrojov, vďaka ktorým výsledný dokument môžete orezať, otočiť, doladiť farebný tón a vyčistiť potrebné časti dokumentu/fotografie, ako aj vytvoriť nový sken, alebo ten aktuálny vymazať. Aj v tomto prípade však ide o rovnakú sadu funkcií, ktorú Google pripravil pre Disk v novembri minulého roka.

Ďalšou z výhod tejto integrácie je aj možnosť okamžitého zdieľania buď na Disk Google alebo pomocou ďalších služieb tretích strán. Po dokončení sa sken uloží ako PDF do priečinka Interné úložisko – Files by Google – Scanned

Skener dokumentov sa začal objavovať od stabilnej verzie aplikácie Files s číslom 1.2576.606004551.0.

Zdroj: vlastný

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.