Séria iPhone 15 tento rok na MWC titul pre Apple nezískala.

Uplynulé dni patrili kongresu MWC, ktorý sa každoročne koná v Barcelone. Tradične na ňom nechýbala ani naša redakcia. Po náročnom programe je takou pomyselnou čerešničkou na torte vyhlásenie ocenenia „najlepší smartfón„. Ocenenie Best Smartphone spája vynikajúci výkon, inovácie a vedúce postavenie. Stanovené bolo hodnotením smartfónov na trhu v období celého roka 2023 poprednými svetovými nezávislými analytikmi, novinármi a influencermi.

Na minuloročnom MWC titul najlepší smartfón získal iPhone 14 Pro od Apple, ktorý pokračoval v úspechu o rok staršieho modelu iPhonu 13 Pro Max. Pokým v roku 2021 toto ocenenie získal model Galaxy S21 Ultra, tak v roku 2020 to bol OnePlus 7T Pro. Nominácie na najlepší smartfón roka 2023 boli nasledovné:

Google Pixel 8 oficiálneZdroj: GSMArena
Google Pixel 8

Hoci je na jednej strane dobré, že aj spoločnosť Google toto ocenenie konečne získala, tak na strane druhej bola jedinou z nominovaných, ktorá ho ešte nevlastnila. Pripomeňme si, že séria Google Pixel 8 bola vydaná v roku 2023 a obsahuje štandardný model Pixel 8 a model Pixel 8 Pro. V týchto smartfónoch sa okrem skvelých AI funkcií nachádza aj Magic Editor, Best Take a Audio Magic Eraser, ako aj skutočne veľmi dobrý fotoaparát a dlhá softvérová podpora.

Google sa nedávno pochválil aj veľmi úspešnými predajmi telefónov Pixel. Spoločnosť si tento rok dokonca stanovila ambiciózny cieľ dodať ďalších 10 miliónov kusov týchto smartfónov.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.