V príjemnom prostredí reštaurácie Savage Garden včera Tatra banka oslavovala 25 rokov svojej existencie. Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Tatra banky, pán Michal Liday, zhrnul históriu tejto banky do 4 bodov, z ktorých najdôležitejší bol o technologickom líderstve.

TatraBanka2

Vedeli ste napr. že úplne prvé mobilné bankovníctvo bolo na Slovensku spustené už 20.10.2010 a bolo určené pre platformu iOS? Nie je asi prekvapením, že za takouto prvou aplikáciou stála vtedy Tatra banka. Pripomeňme aj ďalšie zaujímavé technologické kroky – rozpoznávanie používateľa podľa hlasu, špeciálna aplikácia pre Google Glass, výber peňazí z bankomatu len pomocou mobilu. To všetko sú kroky, ktoré má Tatra banka zatiaľ ako jediná na Slovensku. O najnovšej aktualizácii mobilného bankovníctva sme písali v samostatnom článku.

TatraBanka1

Ako sme sa dozvedeli, mobilné bankovníctvo tejto banky bolo ocenené ako najlepšie na svete v súťaži v New Yorku, kroky tejto banky si dobre všíma napr. aj oveľa väčší poľský trh a pri zavádzaní hlasovej biometrie Tatra banku o konzultácie žiadajú renomované svetové banky. Do budúcna očakávame aplikáciu pre inteligentné hodinky vrátane Apple Watch.

Michal Liday spomenul tiež Raiffeisen BANK, ktorá patrí do portfólia a reprezentuje srdečnosť a jednoduchosť. Oslovuje tak inú klientelu ako je to v prípade Tatra banky.

My ešte doplňme, že aktuálne sa šíria podvodné maily, ktoré oslovujú hlavne klientov Tatra banky a žiadajú od oslovených citlivé informácie na prístup k mobilnému bankovníctvu. Nikdy na takéto maily neodpovedajte! Banka takýmto spôsobom údaje nikdy nepožaduje.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.