Tatra banka priniesla svojim klientom beta verziu nového Internet bankingu.

Elektronické bankovníctvo štvrtej generácie je postavené na HTML technológii, umožňuje jednoduché prihlásenie pomocou PIN kódu a dostupné je aj pre používateľov tabletov.

Zmena použitých technológií umožňuju Tatra banke rýchlejšie prinášať klientom nové funkcionality a robiť ich ešte dostupnejšími ako doteraz. Klienti čoraz viac používajú na správu svojich financií aj mobilné zariadenia a tablety, čo viedlo k podpore responzívneho dizajnu.

Internet bankingTB tretej generácie bol postavený na technológii Adobe Flash, ktorá bola nahradená novou HTML technológiou. Aplikácia prešla aj redizajnom, ktorý spríjemní prácu s vašimi financiami. Jednoznačne najatraktívnejšou novinkou je možnosť jednoduchého prihlásenia sa pomocou PIN kódu, ktorý si môžu používatelia nastaviť pri prihlásení.

Novinky:

  • nový dizajn, prístupný aj pre tablety
  • jednoduché prihlásenie PIN kódom, bez zadávania PID, hesla a kódu z čítačky
  • lepšia čitateľnosť textu a nové ovládacie prvky

Tatra banka kladie dôraz na to, aby bol Internet bankingTB jednoduchý, bezpečný a dizajnovo atraktívny. Beta verzia je dostupná kliknutím na banner na prihlasovacej obrazovke súčasného Internet bankinguTB.

Nový Internet bankingTB zatiaľ ponúka:

Účty, Debetné karty, Kreditné karty, Úvery, Termínované účty, Dashboard, Domáci a zahraničný platobný príkaz, Rýchla platba, Príjemcovia, Šablóny, Trvalý platobný príkaz, Dávkové platby, Spending report, Dokumenty, Nastavenia, Help/Pomoc.

Koncom roka 2018 budú doplnené:

B-mail, SEPA Inkaso, DDS Dôchodok, Fondy TAM, Cenné papiere, Majetok a záväzky, Ciele, Výpisy z účtu.

20 rokov Internet bankinguTB

  • Prvý internet banking na Slovensku pripravila Tatra banka začiatkom roka 1998 s malým tímom za veľmi krátky čas. Toto riešenie umožňovalo klientom základné operácie, akými boli prezeranie si online stavu a pohybov na svojich účtoch, čím získali prístup k svojim financiám. O niekoľko mesiacov pribudol b-mail a prevodný príkaz.
  • Internet bankingTB druhej generácie spustila Tatra banka v roku 1999.
  • V roku 2010 priniesla Tatra banka ako prvá banka na Slovensku natívnu aplikáciu Internet bankinguTB pre iPhone. Postupne pribúdali aj mobilné aplikácie pre ďalšie operačné systémy a dnes je aplikácia dostupná už aj pre Android, Windows Phone a Blackberry.
  • Počas svojej histórie získal Internet bankingTB viacero ocenení a ani rok 2018 nebol výnimkou – Tatra banka bola vyhlásená prestížnym magazínom Global Finance za Najlepšiu digitálnu banku na Slovensku.
  • Za 20 rokov sa výrazne zmenil spôsob, akým klienti uskutočňujú transakcie, čo potvrdzuje aj počet transakcií realizovaných prostredníctvom elektronických distribučných kanálov, ktorých je viac než 150 000 denne.
  • Počet prihlásení do Internet bankinguTB je viac ako 750 000 mesačne – toto číslo sa v porovnaní s minulosťou mení a to najmä vplyvom prechodu klientov do mobilných aplikácií. Nový responzívny dizajn Internet bankinguTB umožní klientom využívať všetky funkcionality Internet bankinguTB pohodlne aj na tabletoch.
  • Pre používanie nového Internet bankinguTB vo verzii 6.0.0 a vyššej už nie je potrebné mať nainštalovaný Adobe Flash Player.

Zdroj: Tatra banka

Prečítajte si aj:

ESET analyzoval zrejme prvý škodlivý kód, ktorý infikuje priamo náhradu BIOSu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.