Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najväčší európsky startup pre zdieľanú jazdu Taxify sa teší záujmu zákazníkov.

Od štartu služby na Slovensku uplynuli takmer tri týždne, pričom za ten čas si aplikácia získala množstvo fanúšikov. Denne totiž využije možnosť zdieľanej jazdy 613 zákazníkov v Bratislave. Aplikáciu si do svojho smartfónu pritom stiahlo už takmer 6 tisíc používateľov.

Populárna dopravno-technologická služba z Estónska, ktorá funguje na princípe spolujazdy, je dostupná od 2. decembra 2016, a to pre zákazníkov v Bratislave. Prvým bratislavským vodičom Taxify sa podarilo už aj získať bonusy za celkovú dobu strávenú online, počas ktorej sú k dispozícii pre zákazníkov. „Pri 20 hodinách ide o 30 eur, v prípade 30 hodín sa suma zvyšuje na 60 eur a pri 50 hodinách je odmena 120 eur,“ spresňuje M. Beňuška, ktorý sa podieľal na uvedení služby na Slovensku.

Zaujímavosťou je priemerná cena jazdy prostredníctvom Taxify, ktorá činí 4,45 eura. Toto číslo je pritom porovnateľné s minimálnym jazdným u tradičných taxi služieb. Už prvé dva týždne prevádzky potvrdili záujem zákazníkov objednať si spolujazdu aj do takých lokalít, ako rakúske mestečká Kittsee a Hainburg či maďarská Rajka. Zákazníci využívajúci spolujazdu od estónskeho startupu sa rozhodne v dĺžke jazdy neobmedzujú, čo dokazuje aj priemerná dĺžka spolujazdy 6,8 kilometra.

„Hoci aj u nás účtujeme minimálne jazdné, zvolili sme ho na férovej úrovni dvoch eur práve preto, aby sme zvýraznili výhodu spolujazdy napríklad v porovnaní s individuálnou automobilovou dopravou,“ dopĺňa M. Beňuška.

Značky: