Počas barcelonského MWC mala mať svoju prezentáciu aj spoločnosť TCL.

Jedným z produktov, ktoré sme na kongrese očakávali, mal byť aj koncept smartfónu s vysúvacou obrazovkou. Pri tomto zariadení nemal byť displej skladateľný, ale skutočne vysúvací. Najnovšie sa môžeme pozrieť na obrázky tohto zaujímavého smartfónu, pričom jeho fungovanie môžeme iba odhadovať, ako aj jeho odolnosť voči mechanickým vplyvom, alebo nesprávnemu používaniu.

TCL smartfón

Zdroj: CNET

Môžeme sa domnievať, že jedna časť flexibilného displeja je ohnutá alebo zalomená za druhou. Rovnako sa ponúka otázka ohľadom odolnosti tohto riešenia, keďže vieme, že flexibilné displeje sú pomerne náročne na správne používanie. Zverejnené rendery sa zdajú byť oficiálnymi propagačnými materiálmi a zobrazujú smartfón so zahnutými okrajmi. 

V prípade smartfónu od TCL môžeme povedať, že ide o jeden z najzaujímavejších konceptov za posledných pár rokov, ale v konečnom dôsledku sa môže stať veľkou výzvou pre vytvorenie konečného produktu pre komerčné využívanie.

TCL zatiaľ nemá vo svojom portfóliu príliš veľa smartfónov, najmä mimo domovskej Číny. Pokiaľ by sa predsalen podarilo spoločnosti takýto smartfón v blízkej budúcnosti predstaviť, pomohlo by to spoločnosti zviditeľniť sa v oblasti smartfónov ešte viac.

Zdroj: CNET

Prečítajte si aj:

TCL má nové smartfóny TCL 10: Nechýba podpora 5G, lákať budú cenou

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.