Novinky patria do tohtoročnej série TCL 10. 

Model TCL 10 PLUS zaujme predovšetkým prémiovým dizajnom. Oba smartfóny podporujú technológiu NXTVISION, ktorá vylepšuje obraz a fotografie. Telefóny využívajú rozhranie TCL UI postavené na systéme Android 10. 

Smartfón TCL 10 Plus sa bude na Slovensku predávať vo farebných prevedeniach Starlight Silver a Moonlight Blue za 299 €. Telefón TCL 10 SE bude k dispozícii v prevedeniach Polar Night a Icy Silver za 199 €. Obe novinky budú dostupné v poslednom štvrťroku.

TCL 10 PLUS

TCL 10 Plus

Zdroj: TCL

Hlavným lákadlom smartfónu TCL 10 PLUS je kvalitný obraz. Je vybavený 6,47-palcovým zakriveným AMOLED displejom s rozlíšením Full HD+ a pomerom strán 19,5: 9. Displej má integrovanú čítačku odtlačkov prstov a jeho obraz vylepšuje technológia NXTVISION, ktorú TCL nasadzuje do všetkých svojich smartfónov. Telefón má certifikáciu HDR 10 od Netflix, čo znamená kvalitný zážitok s vylepšeným kontrastom a farbami.

TCL 10 PLUS ponúka na zadnej strane štyri fotoaparáty s primárnym snímačom s rozlíšením 48 Mpx a umelou inteligenciou, ktorá automaticky optimalizuje nastavenia fotoaparátu pre akúkoľvek scénu. 

Ďalším je ultraširokouhlý fotoaparát so zorným uhlom 118 stupňov a nechýba ani makro kamera pre detailné zábery a objektív na meranie hĺbky ostrosti (pre bokeh efekt). Predná kamera je 16 Mpx a využíva technológiu spájania pixelov 4-in-1, ktorá vylepšuje kvalitu fotiek za zhoršených svetelných podmienok.

O dostatok výkonu sa stará osemjadrový čipset Qualcomm Snapdragon 665 v kombinácii so 6 GB operačnej pamäte a 64 GB úložiskom. Celodennú výdrž zaistí batéria s kapacitou 4500 mAh s rýchlym nabíjaním. Nechýba ani technológia NFC pre mobilné platby či biometrické zabezpečenie kombinujúce čítačku odtlačkov prstov v displeji a odomykanie pomocou tváre. K dispozícii je aj funkcia Super Bluetooth, vďaka ktorej je možné pripojiť až štyri Bluetooth reproduktory alebo slúchadlá.

TCL 10 SE

TCL 10 Se

Zdroj: TCL

Cenovo najdostupnejší model radu TCL 10 s označením TCL 10 SE ponúka 6,52-palcový IPS displej s výrezom (V-Notch), rozlíšením HD+ a pomerom strán 20: 9. Displej zaberá 89 % čelnej strany a chráni ho 2.5D sklo. Obraz vylepšuje zvýšeným kontrastom technológia NXTVISION. O ochranu zraku používateľov sa starajú režim pre pohodlie očí a čítací režim. Zadnej strane dominuje trojitý fotoaparát, pričom primárny snímač má rozlíšenie 48 Mpx s podporou AI.

Chod telefónu zaisťuje čipset MediaTek Helio P22 v kombinácii so 4 GB RAM a 128GB úložiskom, ktoré možno rozšíriť až na dvojnásobok pomocou pamäťovej MicroSD karty. Energiu na celý deň dodá batéria s kapacitou 4000 mAh s podporou rýchleho nabíjania Quick Charge. Nechýba ani reverznej nabíjanie a bezdrôtová technológia NFC pre bezkontaktné platby. Telefón je možné odomykať pomocou čítačky odtlačkov prstov na zadnej strane v kombinácii s technológiou rozpoznávanie tváre.

Zdroj: TCL

Prečítajte si aj:

TCL 10 Pro: Super na pozeranie Netflixu a šikovný telefón za dobrú cenu (PRVÉ DOJMY)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.