Spoločnosť TCL predstavila nové modely televízorov QLED a Mini LED radu C a k tomu sme videli aj nové soundbary.

Nové modely televízorov radu TCL C

TCL predstavila nové Mini LED a QLED televízory a pridáva štyri nové modely do svojho radu C. Nové modely radu C sú: TCL Mini LED 4K TV C93 a C83, TCL QLED 4K TV C73 a C63.

To najlepšie z technológií TCL Mini LED a QLED

Od roku 2018 sa TCL zameriava na rozvoj technológie Mini LED. Tento rok prináša TCL významné vylepšenia tejto technológie. Nové Mini LED modely C93 a C83 ponúkajú lepšie vizuálne zážitky vďaka vysokému a presnému kontrastu, menšej chybovosti, vyššiemu jasu a lepšej stabilite obrazu.

Optimalizovaný a plynulý zážitok pre milovníkov videohier

TCL je aktívnym hráčom vo svete počítačových hier a poskytuje hráčom vysokokvalitné obrazovky a nekonečné herné možnosti pre lepšie zážitky z hrania. V roku 2022 sa TCL posunula o krok ďalej a pri svojich modeloch radu C nasadila obnovovaciu frekvenciu s hodnotou 144 Hz1 a zaistila tým rýchlejšiu odpoveď systému, ostrejšie zobrazovanie a bezproblémové hranie hier. Modely radu TCL C s obnovovacou frekvenciou 144 Hz podporia hry náročnejšie na vyššie a rýchlejšie zobrazovacie frekvencie, bez toho, aby došlo k porušeniu obrazovky: dynamická obnovovacia frekvencia prispôsobí prehrávanie obsahu a poskytne plynulejšie a bezproblémové hranie hier, také, aké si prajú ich tvorcovia.

TCL C93Zdroj: TCL
TCL C93

Pre hráčov je odozva systému rovnako dôležitá ako dobrý obraz. Televízory radu TCL C63 vďaka technológiám HDMI 2.1 a ALLM poskytnú hráčom zážitok z hrania hier pri nízkom oneskorení systému a umožnia najlepšie automatické nastavenie obrazu.

Hráčov s profesionálnymi ambíciami poteší navyše na televízoroch TCL C93, C83 a C732 režim Game Master Pro, ktorý zabezpečí automatické pridanie herných funkcií na plynulé akčné hranie, nízku latenciu a najlepšie nastavenie obrazu na hranie hier vďaka podpore technológií HDMI 2.1, ALLM, 144Hz VRR a 120Hz VRR, FreeSync Premium a herného panelu Game Bar.

Filmový zážitok vďaka zvuku ONKYO a Dolby Atmos

Televízory radu TCL C prinášajú technológie ONKYO a Dolby Atmos. Reproduktory ONKYO sú navrhnuté na presný a čistý zvuk a umožňujú si vychutnať zvuk Dolby Atmos priamo doma. Môže to byť intímny dialóg alebo komplexný zvukový formát, kedy každý detail oživne v bohatej čistote a hĺbke a zaznie kryštalicky jasný zvuk.

Modely TCL C93 majú kvalitný zvukový systém ONKYO 2.1.2 s integrovanými, dopredu vyžarujúcimi reproduktormi, dedikovaný basový reproduktor a dva vertikálne, nahor vyžarujúce reproduktory pre vertikálny zvuk Atmos.

TCL C93
TCL C93

Modely TCL C83 prinášajú riešenie ONKYO 2.1 s integrovanými stereo reproduktormi. Tento rad má taktiež dedikovaný basový reproduktor umiestený na zadnej strane televízora a prináša filmovú kvalitu zvuku, ktorý prenesie filmový zážitok do ďalšej dimenzie.

Zábava s Google TV

Všetky nové televízory radu TCL C sú teraz na platforme Google TV a umožňujú ľahko pristupovať k ich obľúbenému digitálnemu obsahu z jedného miesta, ale taktiež ku všetkým funkciám vyvinutými spoločnosťou TCL. Pomocou Google TV a vstavanej funkcie Google Assistant nové televízory TCL radu C teraz používateľom odomknú dvere k nekonečným možnostiam zábavy na najpokročilejších systémoch Smart TV a ponúknu používateľom ľahký prístup k ich digitálnemu obsahu vďaka integrovanej funkcii ovládania hlasom.

Kvalitný obraz na veľkoformátových televízoroch

Vďaka inovačným a výrobným možnostiam spoločnosti TCL sú nové modely televízorov radu TCL C (ale taktiež TCL P) teraz dostupné aj v 75-palcových veľkostiach. Pre ďalšie vylepšenie prinášajú dva 85-palcové modely (pri radoch C73 a P73) a taktiež extra veľký model s uhlopriečkou 98 palcov radu C73.

TCL C83Zdroj: TCL
TCL C83

Bezrámčekový elegantný dizajn

Luxusný nádych nových modelov radu TCL C predstavuje elegantný ale aj bezrámčekový dizajn, ktorý je doplnený kovovým stojanom.

Modely TCL C63 majú nastaviteľný duálny stojan3, ktorý umožňuje pridať soundbar alebo postaviť televízor vo veľkom formáte na akýkoľvek povrch. TCL C73, C83 a C93 majú na ľahké umiestnenie elegantný centrálny kovový stojan. Tenký dizajn modelov C83 a C93 predstavuje nielen vzor kvalitného prevedenia, ale taktiež odolný produkt.

Nové modely radu TCL P

TCL ďalej dopĺňa svoje produktové portfólio televízorov s pokročilou technológiou o nové modely radu TCL P na platforme Google TV s rozlíšením 4K HDR. Sú to modely TCL P73 a TCL P63.

Nové soundbary 

TCL podnikla veľký krok na poli audio technológií a v roku 2022 prináša celkom nový rad soundbarov. Všetky tieto nové produkty koncentrujú najnovšie technologické inovácie a sú perfektným doplnením televízorov TCL. 

TCL C935U, druhá generácia technológie RAY•DANZ

TCL uvádza nový soundbar TCL C935U. Vlajková loď v segmente soundbarov so zvukom 5.1.2 Dolby Atmos má bezdrôtový subwoofer, vylepšenú technológiu RAY•DANZ. Soundbar využíva originálne riešenie spätného ohnutia bočných reproduktorov a smeruje zvuk na akustické odrážače. Technológia RAY•DANZ vytvára širšie a homogénne zvukové pole (v porovnaní s bežnými soundbarmi), bez toho, aby musela byť použitá digitálna úprava zvukového signálu, teda bez kompromisov v kvalite zvuku, jeho presnosti a čistote. Používatelia zažijú filmový zážitok vďaka extrémne širokému zvukovému poľu tvorenému piatimi zvukovými kanálmi, tromi dohora vyžarujúcimi reproduktormi s bezdrôtovým subwooferom a taktiež vďaka nízkej latencii A/V systému. Nový soundbar TCL C935U sa ľahko prepája s ďalšími zariadeniami, a je vhodným doplnením televízorov TCL QLED C635 a C735. 

TCL P733W, sofistikovaný soundbar 3.1 s bezdrôtovým subwooferom

Soundbar P733W využíva technológiu DTS Virtual X, má bezdrôtový subwoofer a ponúka priestorový 3D zvuk, ktorý prináša detaily zvukovej stopy. Podpora Dolby Audio zabezpečuje plný, čistý a silný zvuk. Vďaka vstavanej umelej inteligencii AI-IN môžete nastaviť a optimalizovať zvuk nielen podľa miestnosti, ale taktiež podľa okolitého prostredia. Pomocou funkcie Bass Boost je zabezpečené jednoduché zvýšenie úrovne basovej linky jednoduchým stlačením tlačidla. Soundbar podporuje Bluetooth 5.2 + Sound Sync (TCL TV) a môže byť jednoducho pripojený k televízoru. Vďaka funkcii Bluetooth Multi-Connection môžete pripojiť dve rôzne inteligentné zariadenia súčasne a bezproblémovo medzi nim prepínať.

TCL S522W, ohromujúci zvuk jednoducho

Nový soundbar TCL S522W ponúka čistý zvuk vďaka precíznemu nastaveniu a sprostredkuje to, čo umelec pôvodne zamýšľal. Soundbar je vybavený kanálovým systémom 2.1 so subwooferom a má za úlohu vylepšiť zážitok. Má tri audio režimy (Film, Hudba a Správy). Soundbar je vybavený pripojením Bluetooth na ľahké bezdrôtové streamovánie. Môžete tak prehrávať obľúbenú hudbu, kedykoľvek soundbar prepojí so svojim zdrojovým zariadením. Bezdrôtové prepojenie umožní taktiež vybrať rôzne umiestnenie soundbaru. Navyše je možné soundbar ľahko ovládať pomocou jednoduchého diaľkového ovládača alebo ovládača televízora.

Pozn.: niektoré funkcie sú závislé na veľkosti obrazovky alebo krajine predaja

[1] Len pri TCL C73 (55’’, 65’’ a 75’’), TCL C83 a TCL C93

2 Len pri 55’’/65’’/75’’/85”/98’’

3 Pri 55’’ a väčších

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.