Kórejská spoločnosť prezentovala svoje novinky aj na výstave IFA v Berlíne.

Štvrtok (5. septembra 2019) bol nabitý veľkým množstvom predstavovaných noviniek a počas tohto dňa sme sa boli pozrieť aj na stánku Samsungu. Spoločnosť nám ukázala svoje nové televízory s technológiou QLED 8K a predstavila aj ich nové rozmery. Televízory v tomto modelovom rade budú dostupné v 55, 65, 75, 85 a 98-palcovom vyhotovení. Výrobca si pripravil aj „špecialitku“ s 82-palcovou obrazovkou.

Zaujímavou novinkou výstavy bol aj nový typ televízora The Serif. Dizajn v tvare písmena I je doplnený modernými technológiami a druhou generáciou QLED. Pomocou NFC je možné jednoduché prepojenie s mobilným telefónom pre zrkadlenie obsahu z mobilného telefónu priamo na obrazovku televízora. Dostupnosť na Slovensku je zatiaľ otázna, ale veríme, že televízor bude dostupný aj u nás.

Rovnako nás počas výstavy zaujal aj 4K smart televízor The Frame v originálnom vyhotovení. Televízor s dreveným rámom vo vypnutom stave a režime ART zobrazuje umelecké diela, ktoré je možné zakúpiť aj prostredníctvom zabudovaného obchodu ART Store. Spotreba v režime galérie je menšia ako pri zapnutom televízore. 

Pozrite si novinky od Samsungu v našom videu priamo z výstavy IFA:

Samsung počas výstavy IFA 2019 predstavil množstvo technologických vychytávok, medzi ktorými sme mohli vidieť aj nový tablet Galaxy S6 a 5G zaradenia. Podľa slov spoločnosti, práve Samsung by mal mať v súčasnosti najviac 5G zariadení.

Pravdepodobne najzaujímavejším bol model Galaxy A90 5G, čo je momentálne najdostupnejší 5G smartfón na trhu s cenovkou 749 eur. Keďže slovenský trh nie je cieľový, dostupnosť u nás je momentálne otázna. Pokiaľ vás zaujíma 5G a zdravie, dávame do pozornosti náš článok, v ktorom sme sa aj tejto problematike podrobne venovali.

V stánku Samsungu sme sa pozreli aj na inteligentnú domácnosť s originálnou chladničkou Bespoke a čističkou vzduchu. Vysávač Power Stick Jet prichádza s oveľa vyšším výkonom ako predošlá verzia, ponúka reguláciu, jednoduché vysypávanie s použitím na rôzne povrchy.

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.