TCL prináša nové zariadenia prepojenej inteligentnej domácnosti

TCL v rámci svojej výhľadovej stratégie AI x IoT na akcii nazvanej Transcend Vision predstavila svoje najnovšie produkty pre rok 2021, vrátane televízorov Mini-LED, QLED a 4K HDR a radu audio zariadení a domácich spotrebičov.

Televízory radu X

Medzi najnovšie prírastky televízorov TCL radu X patrí televízor TCL Mini LED 8K radu X92 Pro s technológiou OD Zero Mini LED a televízor TCL Mini LED 8K radu X92.

Rad TCL X predstavuje revolúciu v oblasti televízorov Mini LED a združuje televízory Mini LED s technológiami QLED a 8K. Rad X92 Pro aj rad X92 poskytujú vysoký kontrast a pohlcujúci zážitok zo sledovania. K tomu pripočítajte špičkový zvukový systém od Onkyo so zvukovými technológiami vrátane Dolby Atmos.

TCL X92

Rad X92 bude dostupný na trhu v nasledujúcich mesiacoch a rad X92 Pro bude dostupný od 4. štvrťroku 2021.

Televízory radu C

Televízory C82, C72 a C72+ boli uvedené na trh v apríli tohto roku a teraz sú dostupné v Európe vrátane Slovenska. Rad C už bol dobre prijatý a získal ocenenie od EISA pre modelu 65C825 ako Prémiový LCD televízor. Model 55C728 získal ocenenie EISA LCD televízor s najlepším pomerom výkon/cena.

TCL C72

TS8132 Soundbar

Soundbar TS8132 Dolby Atmos prináša výborný zvukový zážitok. Využíva konfiguráciu kanálov 3.1.2 s maximálnym zvukovým výkonom 350 W, ktorá poskytuje lepšiu zrozumiteľnosť dialógov a reči vďaka vyhradenému stredovému kanálu. Pridané sú aj dva vertikálne kanály. Súčasťou je výkonný bezdrôtový subwoofer.

TCL TS8132Zdroj: TCL
TCL TS8132

Soundbar má integrovaný Chromecast a funguje s hlasovými asistentmi, vrátane Google Assistant, Apple Siri and Amazon Alexa.

TCL 20 Pro 5G

Telefón TCL 20 Pro 5G ponúka konektivitu 5G spolu s technológiou NXTVISION 2.0. Mobilný systém Qualcomm Snapdragon 750G 5G vylepšuje zážitok z 5G, zatiaľ čo výkonný procesor zabezpečuje plynulý výkon.

TCL 20 Pro 5G poskytuje výborný obraz vďaka fotoaparátu so štyrmi objektívmi s rozlíšením 48 Mpx, ktorý je spojený s optickou stabilizáciou obrazu Sony. Tento smartfón taktiež natáča video v rozlíšení 4K a má až 32 Mpx prednú kameru pre selfie s protisvetlom, spomaleným záberom a HDR. TCL 20 Pro 5G prichádza s batériou s kapacitou 4500 mAh a pamäťou 256 GB .

Chladničky Cross door RP470CXE0 a Side by side RP631SSE0

TCL prichádza do Európy aj s chladničkami a Cross Door RP470CXE0 bude uvedená v septembri. Táto veľká chladnička s mrazničkou s dverami typu cross door o objeme 470 l zaručuje uchovávanie potravín v optimálnom stave vďaka invertorovému kompresoru. Ten pracuje lineárne a plynule upravuje svoje otáčky v závislosti na zmenách teploty a zabezpečuje lepšiu teplotnú stabilitu. Antibakteriálny účinok AAT založený na záporných iontoch kyslíku predlžuje čerstvosť potravín a obmedzuje zápach. Vďaka systému viacnásobného prúdenia vzduchu a chladenia kovovou doskou zaručuje rovnomernú distribúciu studeného vzduchu na každej úrovni skladovania potravín.

Na zlepšenie skladovacích podmienok obsahuje RP470CXE0 dve zásuvky čerstvej zóny s priehradkami špeciálne navrhnutými tak, aby udržovali vlhkosť na úrovni 90 %. Chladnička je vybavená zvislými bočnými osvetľovacími rampami LED a prichádza s matným povrchom z nerezovej oceli, ktorý je odolný proti otlačkom prstov a poškrabaniu.

Okrem toho bude v októbri uvedená na trh extra veľká chladnička RP631SSE0 s objemom až 631 l, ktorá je taktiež vybavená invertorovým kompresorom, AAT a viacnásobným a zároveň homogénnym prúdením vzduchu na uchovávanie potravín. Vďaka funkcii swing flow sa chladný vzduch vo vnútri chladničky šíri šetrným a plynulým pohybom a udržuje tak stabilnú teplotu v skrini. Tento systém zaručuje, že potraviny ostanú dlhšie čerstvé na rozdiel od priameho fúkania vzduchu, ktoré spôsobuje vysychanie a mrznutie potravín. Navyše už nie je až taký problém nechať dvere chladničky otvorené o niečo dlhšie: po zavretí dverí sa teplota vráti na ideálnu hodnotu o 20 % rýchlejšie.

Pračka radu P082

Pračka radu P082 s kapacitou 8, 9 a 10 kg bude na európsky trh uvedená v októbri. Tento rad je poháňaný bezkefovým digitálnym invertorovým motorom TCL, ktorý znižuje vibrácie a má dlhšiu životnosť s 10ročnou zárukou. Táto pračka s automatickým dávkovaním pre 8, 9 a 10 kg bielizne meria hmotnosť každej várky bielizne a vypočíta presné množstvo pracieho prostriedku a aviváže potrebnej pre každý cyklus. 

Parná funkcia odstraňuje väčšinu bežných baktérií a zaručuje tak najlepšiu hygienickú ochranu. Zároveň sú vlákna odevu uvoľnenejšie, čo môže skrátiť dobu žehlenia. Pračka so sušičkou 8+5 kg je vybavená nielen parnou funkciou, ale taktiež funkciou Air Refresh. Tento úsporný a hygienický program osviežuje a zmäkčuje odevy tým, že vytvára mikroparu, ktorá preniká do vlákien a odstraňuje zápach a bežné baktérie. Vyhnúť sa zbytočnému praniu znamená nielen šetriť vodu a prací prostriedok, ale taktiež zachovať dlhšiu životnosť odevu.

Klimatizácie radu X

Najnovšia klimatizácia TCL radu X je vybavená systémom Fresh Air TCL s vyhradeným potrubím pre čerstvý vzduch a ľahko čistiteľným štvorvrstvovým filtrom, ktorý zabezpečuje lepšiu a zdravšiu kvalitu vzduchu. Má taktiež režim Gentle Breeze, ktorý umožňuje prúdenie chladného vzduchu spôsobom, ktorý je prirodzený, podobný vánku a príjemnejší pre deti a seniorov.

Klimatizácia radu X má niekoľko programovateľných scenárov klimatizácie a je možné ju pripojiť k inteligentnému televízoru, telefónu a akémukoľvek kompatibilnému zariadeniu prostredníctvom aplikácie TCL Home App alebo Google Assistant. Ľahko sa zapína a vypína a môžete si nastaviť rýchlosť ventilátora, teplotu apod. ​

Čistička vzduchu Breeva A5

Je to inteligentná čistička vzduchu a zároveň štýlová dekorácia domácnosti. Má pokročilý filtračný systém breevaShield 5 v 1, ktorý obsahuje negatívne anióny, filter TRUE HEPA H13 a UV-C svetlo. Systém breevaShield dokáže odstrániť viac než 99,9 % baktérií a bežných vírusov, ako je H1N1.  Kvalitu vzduchu môžete sledovať v reálnom čase vďaka laserovému senzoru prachu a senzoru prchavých organických látok.

V noci poskytuje breeva A5 pomáha lepšie spať vďaka nočnému režimu s hlučnosťou iba 26 dB a reguláciou okolitého osvetlenia.

Vysávač Sweeva 6500

Sweeva 6500 je vlajkovou loďou robotických vysávačov TCL. Disponuje automaticky vyprázdňovaným zásobníkom na prach a najnovším navigačným systémom LDS.

Má mimoriadne silný sací výkon 2 700 Pa a niekoľko senzorov pre bezproblémový pohyb. Vysávač Sweeva 6500 nielen vysáva prach, ale vďaka integrovanému UV-C svetlu dokáže taktiež sterilizovať podlahu. Obsahuje navyše umývateľný HEPA filter, ktorý zachytáva alergény, ako je peľ a zvieracia srsť, čím poskytuje ďalší ochranný štít.

TCL Sewa 6500Zdroj: TCL
TCL Sewa 6500

Tento prístroj môžete ovládať na diaľku prostredníctvom aplikácie TCL Home, Amazon Alexa a Google Assistant. Prostredníctvom aplikácie TCL Home si môžete taktiež vytvoriť vlastnú mapu upratovania domácnosti a ľahko si nastaviť plán upratovania. Do pamäti je možné uložiť viac máp na ľahšie upratovanie v budúcnosti. 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.