TCL vlastne začala sériu tlačových konferencií na výstave CES. Šlo o virtuálnu tlačovú konferenciu, firma ale pozýva na svoj stánok na výstavnej ploche. Dokázala, že má veľmi široké spektrum produktov a dôraz kladie na kvalitu výroby, komunikáciu cez 5G a ochranu zdravia pri dlhodobom sledovaní displeja IT zariadení.

Do budúcna tiež plánuje tesnejšie spojiť svoje divízie televízorov a mobilných zariadení, ktoré doteraz fungovali prakticky samostatne. Vzniknúť má ucelený ekosystém.

TCLZdroj: TCL
Ceny nových produktov platné pre americký trh (bez dane)

Mobilné a inteligentné zariadenia

TCL svoje nové mobilné produkty presadzuje v rámci stratégie 5G pre všetkých. Uvádza tak mobilné produkty s touto technológiou za veľmi zaujímavé ceny. Na CESe ukázali mobilné telefóny TCL 30 XE 5G a 30 V 5G s vylepšenou technológiou displeja NXTVISION. Aktuálne sú určené exkluzívne pre americký trh, modely pre Európu sa predstavia počas výstavy MWC v Barcelone.

TCL 30Zdroj: TCL
Séria smartfónov TCL 30

Na veľtrhu CES 2022 TCL ukázalo tiež viacero nových tabletov. Patrí medzi ne TCL NXTPAPER 10s s displejom podobným papieru. Displej je zameraný na ochranu zraku. O tomto tablete pripravujeme špeciálny článok. Nasledoval ľahký tablet TCL TAB 8 4G zameraný na učenie a kreativitu a TCL TAB 10L vhodný na zábavu ale i prácu.

Tablet TCL 10L
Tablet TCL 10L

Tablety špeciálne pre deti

Ďalej na virtuálnom pódiu predstavili trojicu tabletov navrhnutých špeciálne na deti s vysokou odolnosťou pri páde a tiež upravenou softvérovou výbavou. Ide o modely TCL TKEE MINI, MID (s pripojením na 4G) a MAX.

Dizajn používateľského rozhrania umožňuje deťom jednoducho sa hrať a učiť sa. Všetky tri zariadenia boli testované na extra hrubé zaobchádzanie. Ich displej využíva technológiu TCL Eye-safe na ochranu očí detí pred škodlivým modrým svetlom. Každý tablet z tejto rady je vybavený odolným puzdrom, ktoré odolá pádu a dodáva sa s perom TKEE Pen. To zlepšuje zručnosti detí v písaní a kreslení. Modely TKEE MINI, TKEE MID a TKEE MAX sa začnú predávať vo vybraných regiónoch v prvom štvrťroku 2022.

TCL TKEEZdroj: TCL
Detské tablety TCL TKEE

TCL Kids je služba pre deti v obchode Google Play a je určená pre všetky nové tablety TCL. Má rovnaké základné rozhranie ako rad tabletov TKEE a je doplnená knižnicou vzdelávacieho a zábavného obsahu pre deti vrátane viac ako 20 000 videí, 400 rozprávkových kníh a 50 aplikácií pre deti. Ponúka tiež celý rad rodičovských monitorovacích nástrojov na sledovanie času stráveného pri obrazovke, správu aplikácií a webových stránok a pripomínanie správnej polohy detí pri čítaní. Služba bude dostupná v rôznych jazykoch (zatiaľ nie v slovenčine) v 2. štvrťroku 2022 za mesačný poplatok 3,99 USD.

Prvý notebook od TCL

A dočkali sme sa aj notebooku od TCL, konkrétne je to model TCL BOOK 14 Go. Je tenký, ľahký, má dlhú výdrž batérie a hodí pre mobilných používateľov, keďže podporuje pripojenie LTE. S uhlopriečkou displeja 14,1 palca, profilom s hrúbkou len 13,95 mm a hmotnosťou 1,3 kg sa ľahko prenáša. Platforma Qualcomm Snapdragon 7c zabezpečuje rýchle zapnutie notebooku a zároveň až 12-hodinovú výdrž batérie.

TCL Book 14 GoZdroj: TCL
TCL Book 14 Go

TCL BOOK 14 Go využíva operačný systém Microsoft Windows 11, predávať sa začne v 2. štvrťroku 2022. O tom či aj na Slovensku sa ešte nerozhodlo. Americká cena ale príjemne prekvapí – bez miestnej dane je to 349 USD.

TCL na CESe prekvapilo aj novou generáciou nositeľných okuliarov s displejom TCL NXTWEAR AIR. Voči predchádzajúcej generácii sú ľahšie a štíhlejšie.

Okuliare NXTWEAR AIR
Okuliare NXTWEAR AIR

Vďaka vymeniteľným predným sklám a nižšej hmotnosti tela (len 75 gramov) prinášajú okuliare NXTWEAR AIR zaujímavý zážitok aj pri dlhšom používaní. Po pripojení ku kompatibilnému smartfónu alebo notebooku dokážu vytvoriť dojem sledovania 140-palcovej obrazovky zo vzdialenosti štyroch metrov. Sú tak vhodné na sledovanie filmov na cestách, hranie hier, ale aj na nerušenú kancelársku prácu. Vďaka dvom displejom Micro OLED s rozlíšením 1080p poskytuje TCL NXTWEAR AIR obraz s detailami a sýtymi farbami.

NXTWEAR AIR_AirplaneZdroj: TCL
Okuliare NXTWEAR AIR pri použití v lietadla

Na podporu prepojenia skupín ľudí TCL predstavila router LINKHUB 5G a bude pokračovať v predaji kompaktného osobného mobilného hotspotu LINKZONE LTE Cat4 Mobile Wi-Fi.

TCL LinkHub5GZdroj: TCL
TCL LinkHub5G

Televízory Mini LED 144 Hz

TCL Electronics počas tlačovky na CES 2022 uviedol televízory Mini LED 144 Hz. Predávať sa začnú tento rok.

Novinky sa uplatnia aj pri hraní počítačových hier vo vysokom FPS. Najnovšie herné konzoly ponúkajú množstvo nových hier, ktoré je možné prehrávať pri 120 FPS. Na túto snímkovaciu frekvenciu výrobcovia previedli veľa starších hier.

Televízory TCL Mini LED s obnovovacou frekvenciou 144 Hz ponúknu hráčom výhodu hlavne v prípade súťažných zápasov pre viacerých hráčov, kedy sú žiadané reakčné časy v zlomku sekundy. Príležitostní hráči ocenia rýchlejšiu odozvu systému v priebehu hry.

Nová generácia televízorov TCL je postavená na technológii Mini LED. Obsahujú viac ako 1000 lokálnych stmievateľných zón, výsledkom je vysoký jas, kontrast a mnoho detailov vo výslednom obraze.

TCL sa chce v nasledujúcich rokoch stať hlavným hráčom v segmente televízorov s technológiou Mini LED. Zameranie je kvalitná výroba, nižšia spotreba energie a prémiový obraz.

Špeciálnym konceptom sú okuliare pre virtuálnu realitu s označením LEINIAO AR. Je to taký smartfón v okuliaroch, tešíme sa na to, keď sa dostanú na trh. Vyzerajú vyť veľmi ľahké na nosenie.

TCL LEINIAO ARZdroj: TCL
TCL LEINIAO AR

Inteligentná domácnosť TCL AI x IoT

TCL vstupuje aj do oblasti inteligentnej domácnosti. Spravovať sa dajú napr. z mobilného telefónu a všetky sú prepojené pomocou jednej aplikácie. Mobilná aplikácia TCL Home App umožňuje okrem televízoru ovládať taktiež inteligentné domáce spotrebiče, ako je čistička vzduchu TCL alebo robotický vysávač.

Zdroje: vlastné, TCL

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.