Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Petr Koudelka, Senior Sales Engineer, vysvetľuje, prečo je príchod technológie 5G pre spoločnosť Zyxel a jej partnerov a zákazníkov tak zaujímavý.

Petr Koudelka, Senior Sales Engineer v spoločnosti Zyxel Communications Czech

Len ťažko by ste dnes medzi nadšencami do IT hľadali človeka, ktorého technológia 5G necháva chladným. Už teraz registrujeme obrovský záujem o 5G medzi našimi partnermi, ktorí hľadajú rýchle, spoľahlivé a flexibilné riešenia schopné plniť nároky ich zákazníkov na dátovú konektivitu.

K tejto situácii prispieva niekoľko faktorov. Prvým z nich je potenciál využívať technológiu 5G k mobilnej konektivite. Pre všetkých obyvateľov a návštevníkov vzdialených alebo ťažko dostupných miest, kde nie je k dispozícii alebo sa nevyplatí káblové pripojenie, predstavuje technológia 5G dar z nebies, ktorý by ich konečne mohol na internet pripojiť plnou rýchlosťou.

Záujem o technológiu 5G nepochybne stúpa tiež vďaka stále rastúcemu počtu zamestnancov pracujúcich z domu a na cestách. Pokiaľ je tam, kde sa práve nachádzate, mobilný signál, vďaka 5G môžete komunikovať a spolupracovať tak rýchle, jednoducho a efektívne, ako by ste sedeli priamo u seba v kancelárii.

Zostaňte pripojení

Ďalším dôvodom značného záujmu o 5G je možnosť využiť túto technológiu ako záložné riešenie pre širokopásmové pripojenie. Všetky firmy a podniky sa dnes do značnej miery spoliehajú na pripojenie k internetu. Záloha v podobe 5G sa ponúka ako ideálne riešenie mimo iného pre reštaurácie, bary, kaviarne a všetky ďalšie prevádzkarne, ktoré v prípade výpadku hlavného pripojenia nemôžu prijímať bezhotovostné platby.

Dôležitú rolu môže toto záložné riešenie nepochybne hrať napríklad tiež v IP dohľadových videosystémoch monitorovaných na dialku. Ich prevádzkovatelia chcú mať istotu, že prenos obrazu z bezpečnostných kamier bude pokračovať aj pri zlyhaní hlavného pripojenia, a práve 5G bude mať k takej úlohe dostatočnú šírku pásma. Technológia 5G tak predstavuje veľmi efektívne riešenie, ako zostať online vo všetkých prípadoch, kedy prestane fungovať káblové pripojenie.

Ďalšou otázkou, ktorú je nutné zmieniť, sú obavy niektorých organizácií za stále prísnejších nariadení a predpisov a zo súvisiaceho možného dopadu na ich budúce plány. Ak sa ukáže, že organizácie nemôžu pôvodne plánované produkty používať, budú požadovať iné riešenie a dodávateľa.

Plníme očakávanie trhu

Zákazníci a obchodní partneri od nás ako dôveryhodného dodávateľa očakávajú, že im poskytneme rôzne riešenia pre 5G konektivitu. Ruku v ruke s tým sme už na trh uviedli náš prvý 5G mobilný hotspot NR2101. Ten je určený najmä užívateľom na cestách a ľuďom pracujúcim z domu alebo napríklad z chaty, kde nie je k dispozícii káblové pripojenie ani WiFi, a od svojho príchodu na trh sa teší veľkému záujmu zákazníkov.

Portfólio 5G hotspotov značky Zyxel naviac už čoskoro rozšíri výkonnejšia interiérová verzia, ktorá sa ideálne hodí pre menšie firmy, a vonkajšia verzia určená aj do nepriaznivých klimatických podmienok.

Technológii 5G vnímame ako veľmi atraktívnu obchodnú príležitosť pre našich partnerov a ako riešenie s vysokým potenciálom pre zákazníkov. Súčasne očakávame strmý nárast dopytu po tejto technológii s tým, ako sa na stále viac miestach zlepšuje jej dostupnosť.

5G je technológiou, ktorá všetkým prináša omnoho viac slobody a flexibility, a to ako na úrovni spotrebiteľov, tak aj v oblasti integrácie systémov a distribuovanej práce. 5G naviac bude hrať dôležitú rolu pri zachovaní prevádzky v nečakaných situáciách a ako súčasť infraštruktúry mnohých organizácií. Suma sumárum, s technológiou 5G sa spoločnosti Zyxel aj jej partnerom a zákazníkom otvárajú nové atraktívne príležitosti.

Značky: