Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V dňoch 26. – 29. apríla 2016 sa v Budapešti bude konať už tretí ročník konferencie Craft, čo je jedna z najväčších technologických konferencií v regióne.

Tento rok sa jej zúčastní 1700 technologických expertov z viac než 40 krajín sveta a prinesie aj zaujímavú novinku, ktorú ocenia predovšetkým ľudia so sociálnym alebo zdravotným znevýhodnením. Do programu sa môžu zapojiť aj slovenskí občania.

Hlavní organizátori podujatia, Ustream, Prezi a Ericsson, sa rozhodli podporiť stovku účastníkov zo znevýhodneného prostredia (osoby so zdravotným postihnutím, ženy na materskej dovolenke, dôchodcovia…), ktorí by inak nemali šancu sa akcie vôbec zúčastniť a poskytnúť im finančnú podporu, ktorá pokryje náklady na letenku a ubytovanie do výšky 500 USD. Aktuálny ročník štipendijného programu je financovaný z príjmov minulého ročníku konferencie. Prihlášky do programu je možné posílať do 10.3. 2016.

„Svet programátorov zahrňuje neprimerane nízke percento príslušníkov marginalizovaných skupín, pričom rozmanitosť je v tejto profesii extrémne dôležitá. Ľudia s odlišnými názormi môžu priniesť rozdielne a inovatívne pohľady na riešenie problémov. Aj je pre nás kľúčové zaistiť túto rozmanitosť aj na konferencii Craft,“ hovorí Gergely Hodicska, riaditeľ rozvoja v spoločnosti Ustream.

O konferencii Craft

Konferencia Craft se za tri roky svojej existencie stala jednou z najväčších konferencií pre vývojárov v regióne. Spoločnosti Ustream, Prezi a Ericsson konferenciu založili, aby vývojárom z Maďarska, ale aj blízkeho regiónu zaistili možnosť osobného stretnutia s technologickými expertami z celého sveta bez toho, aby kvôli tomu museli cestovať.

Aktuálny ročník konferencie ponúkne 22 workshopov, 14 meetu-pov a viac než 90 prednášajúcich na 6 pódiách. Najzvučnejšími menami tohto ročníka sú: Dan North, Adrian Cockcroft, Martin Fowler, Marty Cagan, Gojko Adzic, Michael Feathers nebo Mary Poppendieck. Ďalšie informácie o konferencii nájdete na http://www.craft-conf.com/2016.

Značky: