Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Inovatívne softvérové riešenie Ericsson Networked Event umožní tenisovým nadšencom po celom svete sledovať turnaj WTA Swedish Open na svojich mobilných zariadeniach tak, ako ešte nikdy doteraz.

Oficiálna aplikácia turnaja Collector Swedish Open pre zariadenia iOSAndroid umožní nielen sledovať TV prenos, ale aj voľne prepínať medzi obrazmi z rôznych kamier umiestnených na dvorcoch turnaja.

Aplikácia, ktorá je postavená na technológii Ericsson Networked Event, ďalej zhromažďuje turnajové dáta, štatistiky, analýzy, záznamy, fotografie, živý komentár a výsledky zápasov a prináša tak vstupy pre aplikácie, z ktorých sa diváci dozvedia všetko potrebné o zápasoch, hráčkach, či samotnom turnaji.

Turnaj Swedish Open, ktorý je významnou zastávkou kalendára WTA Tour, sa uskutoční od 13. do 19. júla vo švédskom Bastade. Predstavia sa na ňom tenisové esá ako svetová jednotka Serena Williams, či šampiónka z US Open Samantha Stosur, ale aj slovenská tenisová nádej Jana Čepelová.

Riešenie od Ericssonu na jednej platforme spojí všetky dátové toky súvisiace s podujatím, vytvorí kontext a umožní ich exportovať do samotných „appiek“ prostredníctvom sady aplikačných rozhraní. Vývojári aplikácií môžu tento obsah využiť pri dotváraní funkcionalít aplikácií, ktoré divákom výrazne rozšíria a skvalitnia zážitok z podujatia. Platforma Ericsson Networked Event bola po prvýkrát použitá začiatkom tohto roka na Majstrovstvách sveta v klasickom lyžovaní vo švédskom Falune, kde tvorila chrbtovú kosť oficiálnych aplikácií podujatia.

Popri švédskom tenisovom sviatku sa uskutoční aj konferencia Ericsson Executive Media Summit, ktorá zhromaždí predstaviteľov technologických firiem, vysielateľov, zástupcov médií a reklamy. Tí budú hovoriť o svojich skúsenostiach a aktuálnych výzvach vo svojej branži.

Mobilné a digitálne technológie rapídne menia sledovacie návyky spotrebiteľov voči médiám, práve inovatívne spôsoby ako sledovať a získavať informácie počas športových podujatí sú toho dobrým dôkazom. Táto zmena kladie vysoké nároky na mediálnu oblasť, ktorá čelí veľkým výzvam, ale aj novým príležitostiam.

Konferencie Executive Media Summit, ktorá sa uskutoční od 17. – 19. júla v Bastade, sa tento rok zúčastnia predstavitelia spoločností Google, HBO, BBC, Discovery Networks, MGM, MTG, Walt Disney Co., UEFA, Aftonbladet, China Network Television, Deezer, Fox či United Screens.

Značky: