Tripleton Enigma E2 je v súčasnej dobe extrémne zabezpečený mobilný telefón na svete. Šifrovaný telefón využíva priekopnícke techniky ochrany proti odpočúvaniu, ako sú napríklad autorizácie pomocou špeciálnej karty smart card a šifrovacej techniky, ktorú nejde prelomiť.

enigma-e2-2_nowat

I cez svoje najnáročnejšie technologické riešenia je šifrovaný telefón veľmi ľahko ovládateľný. Nie je potreba zadávať žiadne špeciálne kódy ani si pamätať heslá. K uskutočneniu šifrovaných hovorov dochádza automaticky po stlačení jedného tlačidla. Telefón má navyše elegantný dizajn a výrazný LCD displej s uhlopriečkou 2,4″. Má všetky funkcie moderných telefónov. Napríklad prehrávač MPEG 4, kvalitný fotoaparát 3 MPix, prístup na internet, podporu WAP a Bluetooth.

enigma-e2-1_nowat

Tripleton Enigma E2 je šifrovaný mobilný telefón určený pre členov vlády, spravodajské služby, bankárov alebo manažment veľkých spoločností. Pre naviazanie šifrovaného spojenia je nutné použiť dva kompatibilné telefóny, ktoré pracujú s rovnakým systémom šifrovania dát.

Unikátnym riešením, ktoré využíva šifrovaný mobilný telefón Tripleton E2, je použitie karty smart card, v ktorej sa nachádza overovací kód umožňujúci identifikovať obe strany v bezpečnom spojení. Vďaka tomu zabezpečenia fungujú nezávisle na sieti operátora. Kľúč sa priraďuje celkom anonymne, je certifikovaný a SIM karta sa pri pokuse o skenovanie, alebo iných pokusoch o získanie prístupu sama zničí. Výmenou autorizačných kľúčov dochádza k autorizácii hovoru. Všetko prebieha pri 2048 bitovom šifrovaní typu RSA. Ide o ochranu, ktorá nebola doposiaľ prelomená, a to ani pomocou najmodernejších počítačov s obrovským výpočtoným výkonom. Vďaka tejto metóde autorizácie je celkom eliminovaná populárna metóda odpočúvania hovorov GSM technikou „man in the middle“, ktorá spočíva v maskovaní za základňou sieťového operátora. Po autorizácii telefón prechádza do režimu šifrovania zvukového prenosu, ktoré používa veľmi silný šifrovací algoritmus AES s 256 bitovým kľúčom. Tento kľúč je pri každom hovore unikátny – niektoré z jeho parametrov sa menia dokonca v priebehu hovoru. Dôležité je taktiež to, že od stlačenia tlačidla do zahájenia hovoru uplynie iba 1,5 – 7 sekúnd, a to i vtedy, ak ide o hovor z druhého konca sveta. Výdrž batérie stačí na 4 hodiny hovoru a 180 hodín v pohotovosti. Vďaka podpore troch pásiem GSM možno šifrovaný telefón použiť kdekoľvek na svete.

Cena a dostupnosť:  Tripleton Enigma E2 je na slovenskom trhu dostupný prostredníctvom internetového obchodu www.spyshop24.cz so zasielaním aj na Slovensko s dodaním na dobierku. Orientačná koncová cena vrátane DPH je 1 729 EUR

Značky: